Basisdeeg voor Quiche en hartige taart
Basic: quiche deeg. Maar dan natuurlijk wel de allerlekkerste!
Basis vissaus maken – super simpel fermenteren
Vis in een potje - en een jaartje laten fermenteren. De lekkerste vissaus maak je zelf!
Zelf roomboter maken
Vroeger. Toen je nog rauwe melk bij de melkboer kon krijgen, zo vanaf de boerderij. Tegenwoordig vind je in de supermarkten alleen nog gepasteuriseerde melk; ook lekker, maar lastig als...
100% Vegan Burger
100% Vegan burger! met gesmolten 'kaas'. Deze heerlijke vegan burger maken wij met Easy Binder - een vegan friendly bindmiddel en verder een mix van champignons, zwarte bonen en zongedroogde...
Karnemelk-limoen-vanillie ijs
Ijs met karnemelk. Je verzint het niet. Nou, wel bij de Librije. Lékker!
Tony Chocolonely Chocolade ijs
Yes! Dit zijn de combinaties waar we van houden. Ultralekkere Tony Chocolonely chocolade, room, melk, basterdsuiker, wat eitjes, chilipoeder en wat moleculaire magic. Uurtje in de ijsmachine en je hebt...
Sous vide – Rib Eye
De Rib eye op z'n lekkerst: Sous vide garen en daarna grillen. Met knoflook en tijm.
Kabeljauw – sous vide
De lekkerste kabeljauw maak je natuurlijk ook gewoon #sousvide. Super simpel, super lekker, en super gezond.
Easy pompoensoep
Een hele eenvoudige maar heeeeeerlijke pompoensoep. Snel te maken en gegarandeerd succes. Wij gebruiken kippenbouillon en groentebouillon, maar als je helemaal geen dierproducten wilt gebruiken kun je met alleen groentebouillon...
De ultieme curry: Chicken Makhani
Als er één recept is uit India die iedereen een keer gemaakt moet hebben is het de Chicken Makhani. Een onwijs lekkere curry gemaakt van geroosterde gemarineerde kip in een...