0 0
Easy pompoensoep

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
1 Pompoen
1 Paprika
100 gram Zongedroogde tomaten
2 Ui
2 tenen Knoflook
5 cm Gember
1 gram Gerookte paprikapoeder
2 Steranijs
1 eetlepel Salie
1 liter Kippenbouillon
0,5 liter Groentebouillon
30 gram Slagroom
0,5 bosje Peterselie

Easy pompoensoep

Eenvoudige maar super lekkere pompoensoep

  • 1 uur
  • Serves 4
  • Makkelijk
             

Ingrediënten

Kookinstructies

Delen

Een hele eenvoudige maar heeeeeerlijke pompoensoep. Snel te maken en gegarandeerd succes. Wij gebruiken kippenbouillon en groentebouillon, maar als je helemaal geen dierproducten wilt gebruiken kun je met alleen groentebouillon prima uit de voeten.

Perfect als voorgerecht of met brood en kaas als hoofdgerecht.

Happy cooking!

(Visited 1.798 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Rooster de Pompoen, Paprika en Zongedroogde tomaten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoen in stukken en bedek ze met zonnebloemolie.
Snij de paprika en zongedroogde tomaten in stukken.

Rooster de pompoen 45 minuten en de paprika en zongedroogde tomaten 30 minuten. (na 15 minuten de paprika en zongedroogde tomaten toevoegen).

2
Klaar

Fruit de ui, steranijs, gember en knoflook

Snipper de ui, gember en knoflook. Fruit in een soeppan de ui met het steranijs 10 minuten in een klontje boter. Voeg vervolgens gember, knoflook en gerookte paprikapoeder toe. Laat nog 5 minuten zachtjes fruiten.

Verwijder nu de steranijs (!).

3
Klaar

Voeg groente, bouillon en salie toe.

Voeg vervolgens de gegrilde groente (pompoen, paprika en zongedroogde tomaat), de 1,5 liter bouillon en de salie toe. Laat dit 15 minuten zachtjes koken. De groente is al gegaard in de oven; het gaat er nu vooral om de smaken te laten ontwikkelen.

4
Klaar

Staafmixer of blender

Maal de soep nu klein met een staafmixer of doe het in een blender. Zelf houden wij ervan om de soep met de staafmixer klein te maken zodat je nog wat structuur overhoudt en je af en toe iets om te kauwen hebt met mooie aparte smaken.

Mocht je liever volledig egale soep willen, dan adviseren we het in een blender fijn te malen en vervolgens door een zeef te halen.

5
Klaar

Voeg de slagroom en peterselie toe

Hak de peterselie klein en voeg die met de slagroom toe aan de soep. Laat nog 2 minuten zachtjes koken en breng op smaak met verse peper.

6
Klaar

Serveer met verse peterselie

Serveer de soep heet met wat verse peterselie.

Eet smakelijk!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

vorige
De ultieme curry: Chicken Makhani
volgende
Kabeljauw – sous vide
previous
De ultieme curry: Chicken Makhani
next
Kabeljauw – sous vide