Ingrediënten
-
5 gram Ice Cream Stabiliser
-
660 gram Slagroom
-
6 Eidooier(s)
-
330 gram MelkWij gebruiken volle melk. Met halfvolle melk kan het ook prima; het ijs zal iets minder romig zijn.
-
330 gram Suiker
-
een flinke scheut sap Citroen
-
660 gram Abrikozen
Kookinstructies
Niks is mooier dan een lekkere lik zelfgemaakt zomers abrikozenijs! Het zoete fruit, gecombineerd met een romige ijsbasis maakt een warme dag helemaal compleet. En nog mooier, door er onze Ice Cream Stabilisator aan toe te voegen maak je jouw ijs echt helemaal professioneel!
Onze Ice Cream Stabilisator verbetert het vrijkomen van smaak, zorgt voor een gladde, romige textuur, vertraagt het smelten en voorkomt de groei van ijskristallen tijdens opslag in de vriezer. Zo lijkt het net alsof je weer een bezoekje aan die heerlijke Italiaanse ijssalon op de hoek hebt gebracht. Terwijl je het gewoon simpel thuis in je eigen keukentje gemaakt hebt…
Buon appetito!
Stappen
1
Klaar
|
Abrikozen pellen |
2
Klaar
|
Abrikozen puree maken |
3
Klaar
|
Roomijs basis makenGiet 660 gram slagroom, 330 gram volle melk en 6 eidooiers in een pan met dikke bodem en roer dit goed door. Verwarm het geheel al roerend tot 85 graden (meet de temperatuur met een thermometer of test tot het mengsel een dun laagje op de achterkant van je lepel achter laat). Haal de pan dan van het vuur en laat het mengsel volledig afkoelen. |
4
Klaar
|
Ijsmachine |