0 0
Abrikozenijs

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
5 gram Ice Cream Stabiliser
660 gram Slagroom
6 Eidooier(s)
330 gram Melk Wij gebruiken volle melk. Met halfvolle melk kan het ook prima; het ijs zal iets minder romig zijn.
330 gram Suiker
een flinke scheut sap Citroen
660 gram Abrikozen

Abrikozenijs

Techniek:
  • Moleculair

Fruitig, fris, zoet en oooooh zo lekker! Zelfgemaakt abrikozenijs van Sjef, uiteraard met een beetje moleculaire magie. Zo lekker...

  • 1,5 uur
  • Serves 10
  • Gemiddeld
             

Ingrediënten

Kookinstructies

Delen

Niks is mooier dan een lekkere lik zelfgemaakt zomers abrikozenijs! Het zoete fruit, gecombineerd met een romige ijsbasis maakt een warme dag helemaal compleet. En nog mooier, door er onze Ice Cream Stabilisator aan toe te voegen maak je jouw ijs echt helemaal professioneel!

Onze Ice Cream Stabilisator verbetert het vrijkomen van smaak, zorgt voor een gladde, romige textuur, vertraagt het smelten en voorkomt de groei van ijskristallen tijdens opslag in de vriezer. Zo lijkt het net alsof je weer een bezoekje aan die heerlijke Italiaanse ijssalon op de hoek hebt gebracht. Terwijl je het gewoon simpel thuis in je eigen keukentje gemaakt hebt…

Buon appetito!

(Visited 1.291 times, 5 visits today)

Stappen

1
Klaar

Abrikozen pellen

Snij de abrikozen kruislings in en leg ze 1 minuut in kokend water. Doe ze daarna direct in een bak met koud water zodat ze niet verder garen. Verwijder alle velletjes en pitten en weeg de abrikozen af (bij ons wogen 10 gepelde abrikozen 660 gram).

2
Klaar

Abrikozen puree maken

Weeg de helft van het gewicht in abrikozen in suiker af en voeg dat aan de abrikozen toe. Voeg ca. 1% Ice Cream Stabilisator van het gewicht aan abrikozen toe (in ons geval zo'n 5 á 6 gram). Doe er een flinke scheut citroensap bij en mix alles tot een gladde puree.

3
Klaar

Roomijs basis maken

Giet 660 gram slagroom, 330 gram volle melk en 6 eidooiers in een pan met dikke bodem en roer dit goed door. Verwarm het geheel al roerend tot 85 graden (meet de temperatuur met een thermometer of test tot het mengsel een dun laagje op de achterkant van je lepel achter laat). Haal de pan dan van het vuur en laat het mengsel volledig afkoelen.

4
Klaar

Ijsmachine

Roer als het slagroommengsel volledig is afgekoeld de abrikozenpuree er door en vul hiermee je ijsmachine. Start het programma voor roomijs op. Na zo'n 45 minuten heb je heerlijk romig homemade abrikozenijs, smullen maar!!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

vorige
Mandarijnen Bollen
volgende
Gin-Tonic Explosie Bollen
previous
Mandarijnen Bollen
next
Gin-Tonic Explosie Bollen