https://www.sjefkoken.nl
  • Leeg winkelmandje
  • Recepten
  • Webshop
    • Kookapparatuur
    • Kookkits
    • Kookpoeders
    • Volledige Catalogus (lijst)
    • ! Bekijk onze nieuwe webshop (extern) – Special Ingredients Europe
  • Specials
    • Kerstmenu
    • Kookclubs
  • Technieken
    • Sous Vide
    • Moleculair
      • Bolvorming
      • Gel
      • Schuim
    • Veelgestelde Vragen
  • Blog
  • Over Sjef
    • Contact
    • Transparantie
    • Klantenservice
  • Recepten
  • Webshop
    • Kookapparatuur
    • Kookkits
    • Kookpoeders
    • Volledige Catalogus (lijst)
    • ! Bekijk onze nieuwe webshop (extern) – Special Ingredients Europe
  • Specials
    • Kerstmenu
    • Kookclubs
  • Technieken
    • Sous Vide
    • Moleculair
      • Bolvorming
      • Gel
      • Schuim
    • Veelgestelde Vragen
  • Blog
  • Over Sjef
    • Contact
    • Transparantie
    • Klantenservice
  • Home
  • Schuim

Schuim

Wat is een schuim?

Schuim is de ideale manier om je diner te pimpen. Toprestaurants gebruiken deze techniek om de mooiste gerechten te verrijken. En het leuke is, dit lukt jou ook in je eigen keukentje thuis! De basis is super simpel: een beetje soja-lecithine, een staafmixer en je bent good to go!

Soja-lecithine

Soja-lecithine is een emulgator en werd in 1846 ontdekt. Het werkende poeder ontstaat door bonen of zaden van oliehoudende planten (zoals sojabonen en zonnebloempitten) te persen zodat de olie vrijkomt. Deze olie is nog niet voor consumptie geschikt, omdat er o.a. nog zaadresten en fosfolipiden in zitten. Fosfolipiden verbinden zich aan water dat men aan de olie toevoegt, waardoor zij door hun gewicht naar de bodem zakken. Dit residu wordt gefilterd en gedroogd, wat een bruin poeder oplevert: lecithine.

Hoe maak je een schuim?

Een schuim krijg je eenvoudig door een hoeveelheid vloeistof te nemen en 0,5 % van het gewicht aan soja-lecithine toe te voegen. Je kunt werkelijk alles gebruiken; wortelsap, limoensap, sap van oesters, appelsap, you name it. Vervolgens neem je je staafmixer en mix je de lecithine door de vloeistof. Let op dat je zoveel mogelijk lucht in je vloeistof blijft mixen door je staafmixer schuin op de vloeistof te zetten. Na enkele minuten staat er een prachtig schuim; laat 2 minuten rusten om extra stevigheid te krijgen. Het schuim blijft zeker 10 minuten goed, stressvrij koken dus…

(Visited 10.696 times, 4 visits today)

Meer over schuim

  • Schuim: introductie
  • Recepten met schuim

Schuim producten

  • Soja Lecithine – 100 gram

    €12.95
    Koop product

Hartelijke groet! - Sjefkoken

Wij gebruiken cookies op deze website voor de werking van de shop (winkelwagen, standaard Google Analytics statistieken en Google AdSense. Meer niet. go!

Om erachter te komen hoe cookies te verwijderen Read More.
Privacy & Cookies

Privacy

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren terwijl u door de website navigeert. Van deze cookies worden de cookies die indien nodig zijn gecategoriseerd, in uw browser opgeslagen omdat ze essentieel zijn voor het functioneren van de basisfunctionaliteiten van de website. We gebruiken ook cookies van derden die ons helpen analyseren en begrijpen hoe u deze website gebruikt (Google Analytics). Deze cookies worden alleen met uw toestemming in uw browser opgeslagen. U heeft ook de mogelijkheid om u af te melden voor deze cookies. Maar het afmelden van sommige van deze cookies kan een effect hebben op uw browse-ervaring (bijvoorbeeld: er kunnen geen producten in de winkelwagen gedaan worden of afgerekend worden).
Necessary
Altijd ingeschakeld
Noodzakelijke cookies zijn absoluut essentieel voor een goede werking van de website. Deze categorie bevat alleen cookies die zorgen voor basisfunctionaliteiten en beveiligingsfuncties van de website. Denk hierbij aan de \'winkelwagen\', e.d.
Non-necessary
Alle cookies die mogelijk niet strikt noodzakelijk zijn om de website te laten functioneren en die specifiek worden gebruikt om persoonlijke gegevens van gebruikers te verzamelen via analyses, advertenties en andere ingesloten inhoud, worden genoemd als niet-noodzakelijke cookies. Het is verplicht om toestemming van de gebruiker te verkrijgen voordat u deze cookies op uw website plaatst.
OPSLAAN & ACCEPTEREN

Bekijk onze nieuwe online webshop op specialingredientseurope.com ! (Special Ingredients Europe is een handelsnaam van Sjef Koken - hier gaan wij onze shop verder voortzetten) Sluiten