Ingrediënten
-
2 stuks Mango
-
120 gram Sinaasappelsap
-
120 gram Suiker
-
een snufje Zout
-
1 zakje Geraspte kokos
-
6 gram Agar agar
-
paar takjes Munt
-
160 gram Kokosmelk
Kookinstructies
Fris, zoet, fruitig, romig en exotisch. Dit nagerecht heeft echt alles in zich… En als extra bonus, het is superleuk om samen met je kinderen te maken! Door de gel-magie van onze Agar Agar maak je in een paar minuten een prachtig dessert van mango en kokos, dit nagerecht lukt iedereen.
Heerlijk om te serveren met fris citroenijs en een vers blaadje munt!
Inspiratie: Hot Thai Kitchen
Stappen
1
Klaar
|
Snij en weeg de mango |
2
Klaar
|
Pureren |
3
Klaar
|
Gel maken |
4
Klaar
|
Mango-gel |
5
Klaar
|
Mango en muntVerdeel nu de losse stukjes mango en enkele muntblaadjes over het mango-mengsel. Zorg ervoor dat ze mooi verdeeld zijn, zodat je straks bij het aansnijden een gelijke hoeveelheid mango en munt in ieder dessert krijgt. Zorg dat de mango en munt niet meer boven het mango-mengsel uit steekt, zodat je straks mooi een strakke kokoslaag op de mango krijgt. |
6
Klaar
|
Opstijven |
7
Klaar
|
Kokos-gelBreng voor de kokos-gel 160 gram water met 2 gram Agar Agar aan de kook. Roer de Agar Agar goed door zodat deze volledig is opgelost. Laat dit mengsel een minuutje zacht doorkoken en voeg dan 50 gram suiker, 160 gram kokosmelk en een snufje zout toe. Verwarm dit geheel tot alle suiker goed is opgelost. |
8
Klaar
|
Combineren |
9
Klaar
|
Snijden! |