• Home
  • Kids
  • Dessert – Mango & Kokos Traktatie
0 0
Dessert – Mango & Kokos Traktatie

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
2 stuks Mango
120 gram Sinaasappelsap
120 gram Suiker
een snufje Zout
1 zakje Geraspte kokos
6 gram Agar agar
paar takjes Munt
160 gram Kokosmelk

Dessert – Mango & Kokos Traktatie

Techniek:
  • Moleculair

Fris, zoet, fruitig, romig en exotisch. Dit nagerecht heeft echt alles in zich... En eenvoudig te maken met onze Agar Agar magie!

  • Serves 10
  • Makkelijk
             

Ingrediënten

Kookinstructies

Delen

Fris, zoet, fruitig, romig en exotisch. Dit nagerecht heeft echt alles in zich… En als extra bonus, het is superleuk om samen met je kinderen te maken! Door de gel-magie van onze Agar Agar maak je in een paar minuten een prachtig dessert van mango en kokos, dit nagerecht lukt iedereen.

Heerlijk om te serveren met fris citroenijs en een vers blaadje munt!

 

Inspiratie: Hot Thai Kitchen

(Visited 2.713 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Snij en weeg de mango

Schil beide mango's en verwijder de pitten. Weeg 250 gram vruchtvlees af en snij de overgebleven mango in kleine blokjes van ca. 1 bij 1 cm.

2
Klaar

Pureren

Pureer de mango samen met 120 gram sinaasappelsap in een blender of met een staafmixer tot een gladde massa.

3
Klaar

Gel maken

Breng al roerend 300 gram water met 4 gram Agar Agar aan de kook. Let op: voeg de Agar Agar toe als het water nog koud is, anders vormen er klonten. Laat het water met de Agar Agar aan de kook komen, voeg dan 70 gram suiker toe en kook nog even zachtjes door tot alle suiker opgelost is.

4
Klaar

Mango-gel

Haal de pan van het vuur, roer de mangopuree door het warme water en stort daarna uit in een vierkante of rechthoekige platte schaal. Kies een schaal waarin het mengsel tot minimaal 2 cm. hoogte komt.

5
Klaar

Mango en munt

Verdeel nu de losse stukjes mango en enkele muntblaadjes over het mango-mengsel. Zorg ervoor dat ze mooi verdeeld zijn, zodat je straks bij het aansnijden een gelijke hoeveelheid mango en munt in ieder dessert krijgt. Zorg dat de mango en munt niet meer boven het mango-mengsel uit steekt, zodat je straks mooi een strakke kokoslaag op de mango krijgt.

6
Klaar

Opstijven

Laat de mango-gel nu ongeveer 15 minuten opstijven tot het een vaste massa is geworden. Je kunt dit testen door de schaal te kantelen; blijft de mango goed op z'n plek, dan is deze voldoende opgesteven.

7
Klaar

Kokos-gel

Breng voor de kokos-gel 160 gram water met 2 gram Agar Agar aan de kook. Roer de Agar Agar goed door zodat deze volledig is opgelost. Laat dit mengsel een minuutje zacht doorkoken en voeg dan 50 gram suiker, 160 gram kokosmelk en een snufje zout toe. Verwarm dit geheel tot alle suiker goed is opgelost.

8
Klaar

Combineren

Schenk nu het warme kokos-mengsel door een zeef op de mango-gel. Strooi er direct geraspte kokos overheen en laat het geheel weer 15 minuten rusten tot ook de kokos-laag helemaal opgesteven is.

9
Klaar

Snijden!

Verdeel de mango-kokos-gel nu in lange banen en snij er daarna kleine vierkante porties uit. Serveer ze met fris citroenijs en leg er nog een mooi blaadje munt bij.

Eet smakelijk!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

vorige
Dessert – Patatje ‘Oorlog’
volgende
Mandarijnen Bollen
previous
Dessert – Patatje ‘Oorlog’
next
Mandarijnen Bollen