0 0
Gin-Tonic Explosie Bollen

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
5 gram Sodium alginaat
3 gram Calciumlactaat
1 gram Xantana
1000 gram Water
30 gram Gin
100 gram Tonic
40 gram (optioneel) Komkommersap
15 gram Limoensap
35 gram Suiker

Gin-Tonic Explosie Bollen

Techniek:
  • Moleculair

Een moleculaire Gin-Tonic, hoe gaaf is dat! Verras je gasten eens met een 'bol' Gin-Tonic, dit wordt een avond om nooit te vergeten...

  • 2 uur
  • Serves 10
  • Gemiddeld
             

Ingrediënten

Kookinstructies

Delen

Kijk. Je kunt je Gin-Tonic natuurlijk gewoon klassiek lekker met een blokje ijs drinken. Heerlijk, maar wel een beetje standaard toch? Waarom niet gewoon een toefje moleculaire magie toevoegen en je gasten eens echt een speciale cocktail voorzetten?

In dit recept tillen we jouw Gin-Tonic net even naar een hoger niveau. We vormen de Gin-Tonic om tot een bol die pas in je mond uit elkaar knapt! Hoe mooi is dat; dit gaan je gasten nooit meer vergeten… En het leuke is, dit kan iedereen. Door de toevoeging van drie speciale stofjes maak je in een handomdraai deze culinaire magie. Drink je mee?

 

(Visited 4.280 times, 2 visits today)

Stappen

1
Klaar

Alginaat-bad

Meng in een blender 1000 gram (1 liter) water met 5 gram sodium alginaat. Laat ca. 3 minuten goed mengen, schenk het mengsel in een platte plastic bak en zet weg in de koelkast.

2
Klaar

Gin-Tonic mengsel

Meng in een schoongemaakte blender 100 gram tonic, 30 gram gin, 15 gram limoensap, 35 gram suiker en (optioneel) 40 gram komkommersap, en de xantana en calcium lactaat goed door elkaar. Gebruik je geen komkommersap? Voeg dan 40 gram tonic extra toe.

3
Klaar

Bollen vormen

Giet het Gin-Tonic mengsel in een siliconen mal waarmee je bollen kunt vormen en zet in de vriezer tot het volledig is bevroren (ca. 2 á 3 uur). Je kunt hier ook een ijsblokjes-vorm voor gebruiken als je geen siliconen bol-mal hebt.

4
Klaar

Sferificatie

Verwarm het alginaat-water tot ca. 40 á 50 graden en giet over in een kom. Haal de bevroren bollen uit de vriezer. Zet het sodium alginaat-bad klaar en plaats daarnaast twee bakken met schoon water. Haal nu stuk voor stuk de bevroren Gin-Tonic bollen uit de mal, leg ze in het alginaat-bad en roer ze ca. 1 minuut voorzichtig door. Spoel ze daarna schoon in de eerste bak met water en leg ze daarna in de tweede bak met schoon water. Herhaal dit proces tot je alle bollen gevormd hebt.

5
Klaar

Koolzuur toevoegen (optioneel)

Je kunt in de Gin-Tonic bollen extra koolzuur toevoegen zodat ze nog meer 'prikkelen' in de mond. Giet hiervoor ca. 200 gram tonic in een siphon en plaats hier alle Gin-Tonic bollen bij. Vul de siphon met CO2-patronen en zet ca. 2 uur weg in de koelkast. Haal na 2 uur de Gin-Tonic bollen uit de siphon; ze zijn nu klaar om te serveren.

6
Klaar

Serveren

Je kunt de Gin-Tonic bollen als heerlijke amuse op een lepel opdienen of bijvoorbeeld op een Rode Grappa Granita ijsje leggen. Wat je ook doet, met deze moleculaire cocktail geef je op briljante wijze een start aan je culinaire avondje!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

vorige
Abrikozenijs
volgende
‘Lasagna’ van Coquilles en Radijs
previous
Abrikozenijs
next
‘Lasagna’ van Coquilles en Radijs