Ingrediënten
-
5 gram Sodium alginaat
-
3 gram Calciumlactaat
-
1 gram Xantana
-
1000 gram Water
-
30 gram Gin
-
100 gram Tonic
-
40 gram (optioneel) Komkommersap
-
15 gram Limoensap
-
35 gram Suiker
Kookinstructies
Kijk. Je kunt je Gin-Tonic natuurlijk gewoon klassiek lekker met een blokje ijs drinken. Heerlijk, maar wel een beetje standaard toch? Waarom niet gewoon een toefje moleculaire magie toevoegen en je gasten eens echt een speciale cocktail voorzetten?
In dit recept tillen we jouw Gin-Tonic net even naar een hoger niveau. We vormen de Gin-Tonic om tot een bol die pas in je mond uit elkaar knapt! Hoe mooi is dat; dit gaan je gasten nooit meer vergeten… En het leuke is, dit kan iedereen. Door de toevoeging van drie speciale stofjes maak je in een handomdraai deze culinaire magie. Drink je mee?
Stappen
1
Klaar
|
Alginaat-bad |
2
Klaar
|
Gin-Tonic mengsel |
3
Klaar
|
Bollen vormen |
4
Klaar
|
SferificatieVerwarm het alginaat-water tot ca. 40 á 50 graden en giet over in een kom. Haal de bevroren bollen uit de vriezer. Zet het alginaat-bad klaar en plaats daarnaast twee bakken met schoon water. Haal nu stuk voor stuk de bevroren Gin-Tonic bollen uit de mal, leg ze in het alginaat-bad en roer ze ca. 1 minuut voorzichtig door. Spoel ze daarna schoon in de eerste bak met water en leg ze daarna in de tweede bak met schoon water. Herhaal dit proces tot je alle bollen gevormd hebt. |
5
Klaar
|
Koolzuur toevoegen (optioneel)Je kunt in de Gin-Tonic bollen extra koolzuur toevoegen zodat ze nog meer 'prikkelen' in de mond. Giet hiervoor ca. 200 gram tonic in een siphon en plaats hier alle Gin-Tonic bollen bij. Vul de siphon met CO2-patronen en zet ca. 2 uur weg in de koelkast. Haal na 2 uur de Gin-Tonic bollen uit de siphon; ze zijn nu klaar om te serveren. |
6
Klaar
|
ServerenJe kunt de Gin-Tonic bollen als heerlijke amuse op een lepel opdienen of bijvoorbeeld op een Rode Grappa Granita ijsje leggen. Wat je ook doet, met deze moleculaire cocktail geef je op briljante wijze een start aan je culinaire avondje! |