• Home
  • Amuse
  • ‘Lasagna’ van Coquilles en Radijs
0 0
‘Lasagna’ van Coquilles en Radijs

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
400 gram Coquilles
7 gram Easy binder
400 gram Gerookte Heilbot
1 stuks Radijs ('Red Meat')
100 gram Water

‘Lasagna’ van Coquilles en Radijs

Techniek:
  • Moleculair
Cuisine:
  • 30 minuten
  • Serves 4
  • Gemiddeld
             

Ingrediënten

Kookinstructies

Delen

Je kunt een lasagna natuurlijk maken met een heerlijke Bolognese-saus. Maar ook met coquilles en radijs! Ons magische bindmiddel ‘Easy Binder‘ zorgt ervoor dat jouw prachtige coquilles (ook wel Sint-Jakobsschelp genoemd) tot lasagnabladen om te toveren zijn.

En wat je er verder in de lasagna stopt is aan jou. In deze versie bouwen de lasagna op met dungesneden ‘Red Meat’ radijs en gerookte heilbot. Maar net zo lekker wordt je lasagna met gerookte zalm, tonijn, dungesneden wortel of gegrilde aubergines. Geheel up to you!

Overigens serveren we dit gerecht met een opgerolde en gekonfijte biet in een ‘beure blanc’, een prachtig recept van sterrenkok Joris Bijdendijk. Check deze video van Joris even om te zien hoe je dit prachtige (en oooooh zo lekkere) bijgerecht maakt. Succes!

(Visited 1.827 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Coquille massa maken

Doe 400 gram coquilles, 100 gram water en 7 gram Easy Binder in een mengkom of blender en pureer tot een gladde massa (in de foto's bij dit recept gebruiken we de dubbele hoeveelheden, dat kan uiteraard ook als je een grote groep te eten hebt :)).

2
Klaar

Lasagna-bladen maken

Stort de massa uit op een bakpapier of huishoudfolie en strijk glad tot een groot 'lasagna-blad' van ongeveer 3 á 4 mm. dikte. Je kunt dit met een natgemaakte spatel doen of met een natgemaakte fles, beiden werkt goed. Probeer zoveel mogelijk een mooi vierkant of rechthoek te vormen.

Strooi zout en peper op de coquilles en voeg toe wat je verder lekker lijkt (bijvoorbeeld dillle, limoenzest of gefermenteerde knoflook).

3
Klaar

Stomen

Plaats de coquille-lasagna in de stoomoven en stoom 5 minuten lang op 80 graden. Laat de coquilles daarna volledig afkoelen op een koele plek.

4
Klaar

Haal lasagna los

Draai de afgekoelde lasagna om op een nieuw bakpapier en haal voorzichtig de lasagna los. Je kunt nu de overige ingrediënten op de coquilles gaan leggen.

5
Klaar

Snij radijs

Snij de radijs in hele dunne plakken. Wij gebruiken hiervoor een 'groente baansnijder', te koop bij onder andere Amazon (merk: Lurch Catto).

6
Klaar

Bouwen!

Leg de radijs en de heilbot netjes op de lasagna en snij deze vervolgens in mooie vierkante of rechthoekige plakken. Wij serveren 3 plakken per persoon als voorgerecht. Plaats enkele 'borage' (eetbare bloemen) als decoratie op de lasagna en drapeer er wat basilicumolie over.

Eet smakelijk!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

vorige
Gin-Tonic Explosie Bollen
volgende
Maak gerechten en drankjes ‘Glow in the Dark’!
previous
Gin-Tonic Explosie Bollen
next
Maak gerechten en drankjes ‘Glow in the Dark’!