1 1
Kabeljauw – sous vide

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

1 Kabeljauw
2 tl Kerrie
2 st Kruidnagel
3 bl Salie
3 el Olijfolie
0,5 tl Zout
0,5 tl Peper

Kabeljauw – sous vide

Techniek:
  • Sous vide
Cuisine:

Kabeljauw - #sousvide 😍

  • Makkelijk
             

Ingrediënten

Kookinstructies

Delen

Dat vis en sous vide een match made in heaven is bleek wel uit de vele enthousiaste reacties die we kregen op onze Zalm Sous Vide. Maar je kunt ook vele andere mooie stukken vissen perfect garen met hulp van sous vide koken. Het aardige is dat je eindeloos kunt variëren met de kruiden en olie die gedurende het garingsproces in de vis trekken en zorgen voor een heerlijke smaak sensatie. Vandaag gaan we aan de slag met Kabeljauw – ook gebruikt in onze Classic Kibbeling. Als je kabeljauw met huid hebt, kun je die na het sous vide bad kort bakken in hete olie. In dit recept hebben we de kabeljauw zonder huid en gebruiken we hem zo.

De kruidencombinatie in dit gerecht is een mooie verzameling van kruidnagel, kerriepoeder, salieblad, zout en peper. Voel je vrij om hiermee te experimenteren of variëren.

Happy cooking!

(Visited 9.178 times, 11 visits today)

Stappen

1
Klaar
30m

Pekel de kabeljauw

Pak de kabeljauw, pekel het ligt met zout en laat het een half uurtje afgedekt met plasticfolie in de koelkast rusten

2
Klaar

Maak marinade

Maak vervolgens de marinade van het salieblad, kerriepoeder, kruidnagel, zout, peper en olie. Meng het in een kommetje zodat alle smaken de kans krijgen om te mengen.

3
Klaar

Doe de kabeljauw met marinade in een sous vide zak

Stop de marinade met de kabeljauw in de sous vide zak. Eventueel kan je de zak vacummeren, maar zonder gaat ook goed met de 'waterverplaatsings methode'.

4
Klaar
30 min

Gaar de kabeljauw

Gaar de kabeljauw sous vide op 45 graden gedurende 30 minuten.

5
Klaar

Haal de kabeljauw uit het waterbad

Na een half uur is de kabeljauw helemaal gaar en kun je het serveren. Waarschijnlijk is er wat vocht uit de vis getrokken en is de zak half gevuld met een mengsel van olie en visvocht. Om dit te verwijderen kun je eenvoudig een klein hoekje afknippen of een gaatje prikken met een mes.

6
Klaar

Serveer

That's it! Serveren en smakelijk eten. Heerlijk met wat zomerse groenten van de gril en wat aardappeltjes uit de oven.

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

vorige
Easy pompoensoep
Rib Eye - Sous Vide
volgende
Sous vide – Rib Eye
previous
Easy pompoensoep
Rib Eye - Sous Vide
next
Sous vide – Rib Eye