0 0
De ultieme curry: Chicken Makhani

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Marinade 1
4 grote stukken Kipfilet
2 stuks Limoensap
1 theelepel Zout
1 theelepel Chilipoeder
Marinade 2
1 theelepel Garam Masala
5 cm Gember
4 tenen Knoflook
1 theelepel Bietenpoeder optioneel: vooral voor kleur
1 theelepel Komijn (gemalen)
1 theelepel Kurkuma Ook bekend als koenjit of turmeric
50 gram Yoghurt
50 gram Slagroom
Saus
10 gram Roomboter om in te bakken
1 blik (400 gram) Tomatenblokjes
1 eetlepel Mosterdzaad
5 cm Gember
5 tenen Knoflook
0.5 theelepel Gerookte paprikapoeder
1,5 theelepel Garam Masala
0.5 theelepel Komijn (gemalen)
0.5 theelepel Koriander (gemalen)
1 stokje Kaneel
1 eetlepel Kokos gemalen kokos
1,5 theelepel Zout
25 gram Cashewnoten
25 gram Pompoenpitten
50 gram Slagroom
0,5 theelepel Suiker
1 eetlepel Fenegriekbladeren
1 bosje Koriander
Speciale tools
Rasp

De ultieme curry: Chicken Makhani

De lekkerste Indiase curry maak je natuurlijk gewoon zelf.

  • 6 uur
  • Gemiddeld
             

Ingrediënten

  • Marinade 1

  • Marinade 2

  • Saus

  • Speciale tools

Kookinstructies

Delen

Als er één recept is uit India die iedereen een keer gemaakt moet hebben is het de Chicken Makhani. Een onwijs lekkere curry gemaakt van geroosterde gemarineerde kip in een heerlijke oranjekleurige saus van kruiden en noten. Dit is een briljante eenpansmaaltijd waar je wel even de tijd voor moet nemen.

Mocht je een vegetarische variant willen maken: vervang de gemarineerde kip dan voor pompoen. Rooster pompoenstukken in 45 minuten op 200 graden. Verder kan je het recept volgen vanaf stap 4 (het maken van de saus).

Eet smakelijk en happy cooking!

Inspiratie: Curry Bible en Rick Stein
(Visited 4.286 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar
1 uur

Marinade 1

Combineer het zout, chilipoeder en de limoensap in de mengkom. Snij vervolgens de kipfilet in grote stukken en doe ze in de marinade. Laat 1 uur marineren in de koelkast.
.

2
Klaar
4 uur

Marinade 2

Nu gaan we aan de slag met de volgende marinade: combineer alle ingredienten in een foodprocessor en maak er een mooie marinade van. Voeg deze tweede marinade toe aan de kip en laat dit 4 uur intrekken in de koelkast. Tip: dek de kip af met vershoudfolie anders ruikt de koelkast al helemaal naar Garam Masala.

3
Klaar

Kip grillen

Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal de kip uit de koelkast en rijg ze aan grillspiezen.

Grill de kip vervolgens in 20 minuten zo dat de buitenkant goed gaar is (een heel klein beetje verkoold is prima).
Tip: zet er een bakplaat en/of bakpapier onder - het vet van de kip zal druipen in de oven.

4
Klaar

Mosterdzaadjes roosteren en knoflook/gember fruiten

Terwijl de kip in de oven ligt gaan wij alvast aan de slag met de saus: snipper of rasp de knoflook en gember fijn. Neem een grote sauspan voor de curry en zet op middelhoog vuur.

Rooster hier de mosterdzaadjes in met de deksel er op. De zaadjes gaan 'poppen' net als popcorn; dit geeft een heerlijke nootachtige geur. Als de meeste zaadjes gepopt zijn voeg je de boter toe en laat je het smelten. Voeg vervolgens de knoflook en gember toe en laat 5 minuten zachtjes fruiten.

5
Klaar

Tomaten en kruiden toevoegen

Voeg nu de tomatenblokjes en een half blikje water toe (blikje half vullen met water en toevoegen aan de saus) en 10 minuten zachtjes laten pruttelen. Voeg vervolgens de kruiden, de kokos, het zout en nog eens 100 ml water toe. Roer het kort door en laat dit 15 minuten zachtjes koken.

6
Klaar

Notenmix bereiden

Maak van de cashewnoten en de pompoenpitten een mengsel met hulp van de keukenmachine (met een scheutje water) en voeg dit toe aan de saus.

7
Klaar

Kip toevoegen

Nu kan ook de kip toegevoegd worden. Laat dit nog een kwartier zachtjes koken zodat de kip door en door gaar is. Eventueel op smaak brengen met extra zout, peper en kokos.

8
Klaar

Afronding van de saus

Voeg tot slot de slagroom, suiker en fenegriekbladeren toe. Hak de koriander grof en meng de helft door de maaltijd. Laat dit 3 minuten zachtjes meekoken. De laatste helft van de koriander bewaren we voor garnering bij het opdienen.

9
Klaar

Serveren

Serveer de Chicken Garam Masala met bijvoorbeeld rijst, naanbrood of gegrilde groenten. Strooi de laatste koriander over de maaltijd voor kleur, geur en smaak.

Happy cooking!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

vorige
Pulled Pork – sous vide
volgende
Easy pompoensoep
previous
Pulled Pork – sous vide
next
Easy pompoensoep
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here