Ingrediënten
-
Marinade 1
-
4 grote stukken Kipfilet
-
2 stuks Limoensap
-
1 theelepel Zout
-
1 theelepel Chilipoeder
-
Marinade 2
-
1 theelepel Garam Masala
-
5 cm Gember
-
4 tenen Knoflook
-
1 theelepel Bietenpoederoptioneel: vooral voor kleur
-
1 theelepel Komijn (gemalen)
-
1 theelepel KurkumaOok bekend als koenjit of turmeric
-
50 gram Yoghurt
-
50 gram Slagroom
-
Saus
-
10 gram Roomboterom in te bakken
-
1 blik (400 gram) Tomatenblokjes
-
1 eetlepel Mosterdzaad
-
5 cm Gember
-
5 tenen Knoflook
-
0.5 theelepel Gerookte paprikapoeder
-
1,5 theelepel Garam Masala
-
0.5 theelepel Komijn (gemalen)
-
0.5 theelepel Koriander (gemalen)
-
1 stokje Kaneel
-
1 eetlepel Kokosgemalen kokos
-
1,5 theelepel Zout
-
25 gram Cashewnoten
-
25 gram Pompoenpitten
-
50 gram Slagroom
-
0,5 theelepel Suiker
-
1 eetlepel Fenegriekbladeren
-
1 bosje Koriander
-
Speciale tools
-
Rasp
-
Kookinstructies
Als er één recept is uit India die iedereen een keer gemaakt moet hebben is het de Chicken Makhani. Een onwijs lekkere curry gemaakt van geroosterde gemarineerde kip in een heerlijke oranjekleurige saus van kruiden en noten. Dit is een briljante eenpansmaaltijd waar je wel even de tijd voor moet nemen.
Mocht je een vegetarische variant willen maken: vervang de gemarineerde kip dan voor pompoen. Rooster pompoenstukken in 45 minuten op 200 graden. Verder kan je het recept volgen vanaf stap 4 (het maken van de saus).
Eet smakelijk en happy cooking!
Inspiratie: Curry Bible en Rick Stein
Stappen
1
Klaar
1 uur
|
Marinade 1 |
2
Klaar
4 uur
|
Marinade 2Nu gaan we aan de slag met de volgende marinade: combineer alle ingredienten in een foodprocessor en maak er een mooie marinade van. Voeg deze tweede marinade toe aan de kip en laat dit 4 uur intrekken in de koelkast. Tip: dek de kip af met vershoudfolie anders ruikt de koelkast al helemaal naar Garam Masala. |
3
Klaar
|
Kip grillen |
4
Klaar
|
Mosterdzaadjes roosteren en knoflook/gember fruitenTerwijl de kip in de oven ligt gaan wij alvast aan de slag met de saus: snipper of rasp de knoflook en gember fijn. Neem een grote sauspan voor de curry en zet op middelhoog vuur. Rooster hier de mosterdzaadjes in met de deksel er op. De zaadjes gaan 'poppen' net als popcorn; dit geeft een heerlijke nootachtige geur. Als de meeste zaadjes gepopt zijn voeg je de boter toe en laat je het smelten. Voeg vervolgens de knoflook en gember toe en laat 5 minuten zachtjes fruiten. |
5
Klaar
|
Tomaten en kruiden toevoegen |
6
Klaar
|
Notenmix bereiden |
7
Klaar
|
Kip toevoegen |
8
Klaar
|
Afronding van de saus |
9
Klaar
|
Serveren |