Ingrediënten
-
2,5 - 3 kilo Procureur
-
1 recept Dry Rub
-
Olijfolie
-
Speciale tools
-
Sous vide apparaat
-
Vacumeer zak
Kookinstructies
Sous Vide gegaarde pulled pork. Dit is echt ongekend lekker. We gebruiken niet eens een rookoven of een Green Egg (kan overigens prima gebruikt worden als laatste stap!). Soms wil je een heerlijke maaltijd zonder al teveel gedoe, of je wilt weer eens iets met het sous vide apparaat maken – we kennen het gevoel. En door een slimme rub te kiezen kan je de barbecue- en rooksmaak heel goed benaderen. Bovendien kan je door te variëren met de temperatuur andere structuren krijgen. Kortom, reden genoeg om deze oven-heerlijke pulled pork te maken!
Dit recept is ideaal voor grotere groepen: eenvoudig, voorspelbaar, zeer schaalbaar en geen gedoe met kluiven of botten. Bovendien: erg smaakvol! Gegarandeerd succes op feesten, verjaardagen en noem maar op.
Inspiratie: Serious Eats
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm sous vide badHet mooie aan sous vide koken is dat je vrij nauwkeurig kunt bepalen wat de structuur van het vlees moet worden. Bij Sjef kiezen we voor 73 graden, maar experimenteer vooral ook zelf. |
2
Klaar
|
Snij de procureur in stukkenWat!? Zonde! - nope. Juist handig: kan de Dry Rub een veel groter oppervlakte bestrijken en de smaken veel beter mengen. Bovendien: we gaan het vlees in dit recept ook niet meer op de de barbecue doen bij de afronding, dus kunnen we net zo goed meteen in stukken snijden. Kortom: snij de procureur in stukken van een paar centimeter. |
3
Klaar
|
Voeg de dry rub toeKies een heerlijke dry rub of probeer ons recept. |
4
Klaar
|
Doe het vlees in het sous vide bad |
5
Klaar
24 uur
|
Wacht 24 uur |
6
Klaar
|
Pull the porkHaal na 24 uur het vlees uit het water en trek ze met twee vorken uit elkaar. Twee goede opties: |
7
Klaar
|
Serveer |