1 0
Pulled Pork – sous vide

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
2,5 - 3 kilo Procureur
1 recept Dry Rub
Olijfolie
Speciale tools
Sous vide apparaat
Vacumeer zak

Pulled Pork – sous vide

Techniek:
  • Grillen
  • Sous vide

Super lekker en heel eenvoudig te bereiden - a walk in the pork.

  • 25 uur
  • Serves 10
  • Gemiddeld
             

Ingrediënten

  • Speciale tools

Kookinstructies

Delen

Sous Vide gegaarde pulled pork. Dit is echt ongekend lekker. We gebruiken niet eens een rookoven of een Green Egg (kan overigens prima gebruikt worden als laatste stap!). Soms wil je een heerlijke maaltijd zonder al teveel gedoe, of je wilt weer eens iets met het sous vide apparaat maken – we kennen het gevoel. En door een slimme rub te kiezen kan je de barbecue- en rooksmaak heel goed benaderen. Bovendien kan je door te variëren met de temperatuur andere structuren krijgen. Kortom, reden genoeg om deze oven-heerlijke pulled pork te maken!

Dit recept is ideaal voor grotere groepen: eenvoudig, voorspelbaar, zeer schaalbaar en geen gedoe met kluiven of botten. Bovendien: erg smaakvol! Gegarandeerd succes op feesten, verjaardagen en noem maar op.

Inspiratie: Serious Eats

(Visited 28.008 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Verwarm sous vide bad

Het mooie aan sous vide koken is dat je vrij nauwkeurig kunt bepalen wat de structuur van het vlees moet worden.
- Bij 62 graden celsius krijg je een wat stevigere structuur (denk: steak) en kan het ook in plakken gesneden worden. Minder 'pulled pork', maar een mooie alternatieve manier en makkelijker te eten. Bovendien erg juicy, omdat de sappen niet uit het vlees lopen.
- Bij 73 graden celsius (onze favoriet!) heb je een perfecte balans tussen juiciness en toch makkelijk uit elkaar te halen.
- Bij 85 graden celsius valt het vlees volledig uit elkaar maar gaat er ook een hoop vocht verloren en heeft het een wat droger karakter.

Bij Sjef kiezen we voor 73 graden, maar experimenteer vooral ook zelf.

2
Klaar

Snij de procureur in stukken

Wat!? Zonde! - nope. Juist handig: kan de Dry Rub een veel groter oppervlakte bestrijken en de smaken veel beter mengen. Bovendien: we gaan het vlees in dit recept ook niet meer op de de barbecue doen bij de afronding, dus kunnen we net zo goed meteen in stukken snijden.

Kortom: snij de procureur in stukken van een paar centimeter.

3
Klaar

Voeg de dry rub toe

Kies een heerlijke dry rub of probeer ons recept.
Doe tweederde van de rub over het vlees en meng het goed.

4
Klaar

Doe het vlees in het sous vide bad

Stop het vlees in de vacumeerzak (wij gebruiken er twee in dit geval), voeg een klein scheutje olijfolie toe (of liquid smoke ) en leg ze in het sous vide bad onder water.

Tip: dek het bad af met een deksel of huishoudfolie om warmte vast te houden en waterverdamping te minimaliseren.

5
Klaar
24 uur

Wacht 24 uur

6
Klaar

Pull the pork

Haal na 24 uur het vlees uit het water en trek ze met twee vorken uit elkaar.

Twee goede opties:
1) Je kan rechtstreeks in de zak met twee vorken het vlees uit elkaar trekken. Stop de zak daarna terug in het water tot vlak voor serveren om het vlees warm te houden.
2) Wij vinden het zelf erg lekker om het nog even kort onder de grill-stand in de oven te doen voor de maillard-reactie. Haal hiervoor het vlees uit de zak en doe ze in een vuurvaste ovenschaal. Pull vervolgens de pork met twee vorken. Doe er nog een klein beetje rub op en zet het kort in de oven op de hoogste grillstand.

7
Klaar

Serveer

Pulled pork hoort traditioneel met Coleslaw op een broodje, maar voel je vrij om er mee te doen wat je wilt.

Eet smakelijk!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

vorige
Sous vide kip met broccoli kaassaus
volgende
De ultieme curry: Chicken Makhani
previous
Sous vide kip met broccoli kaassaus
next
De ultieme curry: Chicken Makhani