1 0
Sous vide kip met broccoli kaassaus

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
4 Kipfilet Kunnen ook kippenpoten zijn. Dan kiezen wij voor sous vide garen op 70 graden
1 Broccoli 1 grote, of 2 kleine
3 Sjalotjes
10 stuks Paddestoel
40 gram Roomboter
5 gram Zout
2 tenen Knoflook
100 gram Witte wijn droge witte wijn
350 gram Slagroom
100 gram Goudse Kaas liefst belegen
Speciale tools
Sous vide apparaat
Vacumeer zak

Sous vide kip met broccoli kaassaus

Techniek:
  • Sous vide
Cuisine:

Tot perfectie gegaarde kipfilet, vergezeld door een machtig lekkere broccoli kaassaus.

  • 1,5 uur
  • Serves 4
  • Gemiddeld
             

Ingrediënten

  • Speciale tools

Kookinstructies

Delen

Dit is zo lekker. Haal bij voorkeur een mooi stuk kip bij de biologische slager. Wij garen de kipfilet op 65 graden. Kan trouwens ook prima met kippenpoten.

Vergezeld met Broccoli Kaassaus kan je hier perfect het weekend mee beginnen.

 

Inspiratie: Chefsteps

(Visited 14.115 times, 3 visits today)

Stappen

1
Klaar

Verwarm sous vide bad en bereid de kip voor

Verwarm het sous vide bad op 65 graden. Doe de kipfilet in een vacumeer zak met een flinke scheut olijfolie en een snuf zout. Zodra het waterbad op temperatuur is doe je de kip er in en zet de timer op 1 uur.

2
Klaar

Maak de broccoli en sjalotjes fijn

Snij de roosjes van de broccoli af en snij de stam van de broccoli in kleine stukjes. Snij de sjalot in stukjes en maal het met de stam van de broccoli fijn in een keukenmachine.

3
Klaar

Snij de paddestoelen in kwarten

Maak de paddestoelen schoon (indien nodig) en snij ze in kwarten.

4
Klaar

Maak de saus

Smelt de boter in een pan. Voeg zout, fijngesneden knoflook en de broccoli-uienmix toe en fruit alles 5 minuten. Voeg de wijn toe en laat het inkoken tot er bijna geen vocht meer in de pan zit. Voeg dan de slagroom en de kaas toe en roer het goed door tot er een fondue-achtige structuur ontstaat.

5
Klaar

Voeg de broccoli en paddestoelen toe

Voeg de broccoli en de paddestoelen toe en laat ze langzaam garen in ongeveer 15 minuten. Roer geregeld anders bakt de saus aan.

6
Klaar

Bak de kip af op hoog vuur

Haal de kip na een uur uit het sous vide bad en dep ze droog met keuken papier. Maak vervolgens een pan gloeiend heet en bak de kip even aan beide kanten tot het een mooi bruin laagje krijgt. Direct serveren.

7
Klaar

Serveer!

Combineer de kip met de broccoli-kaassaus. Eet smakelijk!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

vorige
Scropino met schuim van appelsap
volgende
Pulled Pork – sous vide
previous
Scropino met schuim van appelsap
next
Pulled Pork – sous vide