Ingrediënten
-
375 ml CavaProsecco of Champagne kan natuurlijk ook
-
190 ml Wodka
-
250 ml Citroen sorbetijs
-
250 ml Appelsap
-
1,25 gr Sojalecithine0,5% van hoeveelheid appelsap
Kookinstructies
Scropino is een heerlijke drank die je kunt serveren als tussengang bij een meergangendiner, of zomaar omdat het kan. Met dit recept tillen we de Scropino letterlijk naar een hoger niveau met een een prachtig en luchtig schuim dat we bovenop de Scropino gieten. Een feest voor het oog en een verassende smaakcombinatie!
Wij gebruiken hier Cava in plaats van traditioneel Prosecco, maar je kunt hier prima Prosecco of Champagne als alternatief gebruiken. Scropino zonder alcohol? Vervang de drank door bitter lemon of ginger ale.
Stappen
1
Klaar
|
Zet alles klaar |
2
Klaar
|
Maak het schuimGiet de appelsap in een kom en voeg de sojalecithine toe. Mix met een staafmixer zodat er een schuimlaag ontstaat. Zorg hierbij dat een hoekje van de staafmixer boven de vloeistof uitsteekt om lucht mee te mixen. Tip: neem een mengkom met hoge randen - het kan spatten. Het schuim blijft makkelijk een half uurtje goed. |
3
Klaar
|
Mix de scropino |
4
Klaar
|
Vul de glazen |