1 0
Bloemkoolroosjes – sous vide

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

1 Bloemkool
Olijfolie
1 tl. Gerookte paprikapoeder
1 tl. Cayennepeper
2 tl. Za’atar kruidenmix Wij gebruiken die uit de reeks van van Jonnie Boer
0,5 tl. Zout
0,5 tl. Peper

Bloemkoolroosjes – sous vide

Techniek:
  • Sous vide

Bloemkool sous vide bereid

  • Makkelijk
             

Ingrediënten

Kookinstructies

Delen

Vroeger aten wij bloemkool, helemaal zachtgekookt met een ‘kaassaus’ of ‘kerriesaus’ uit een zakje. De liefde voor bloemkool was dan ook ver te zoeken. Wisten wij veel wat je allemaal nog meer kan doen met bloemkool (we komen nog een keer terug op de bloemkoolrijst, perfect te combineren met onze curry!, of als bodem in de Pizza. Daarover later meer).

In dit recept gebruiken we de sous vide techniek om zowel specifieke smaken toe te voegen aan de bloemkool, alsook de structuur te behouden zodat je een mooie ‘bite’ krijgt. Al dente zouden ze zeggen in pastaland.

Kortom: ook groente kan je perfect garen met hulp van Sous Vide. In de basis kies je een gewenste ‘stevigheid’ en een lekkere marinade en that’s it….

(Visited 7.953 times, 4 visits today)

Stappen

1
Klaar

Voorbereiding

Men neme 1 bloemkool en de basis voor de marinade.
Verwarm ondertussen het Sous Vide bad op 80 graden celcius.

2
Klaar

Snij de bloemkool

Maak er mooie kleine roosjes van.

3
Klaar

Maak de marinade

Voeg alle kruiden met een de olijfolie en meng het geheel goed door

4
Klaar

Meng de kruidenolie en bloemkool

Stop de bloemkool en marinade in een sous vide zak en meng het goed door.
Indien mogelijk: trek de zak vacuüm.

5
Klaar
45 min.

Doe de bloemkool in het sous vide bad

Doe de bloemkool in het verwarmde sous vide bad voor 45 minuten tot 1 uur.
tip: Als de zak naar boven drijft (vanwege de opgesloten lucht), kun je het onder water houden met een zware lepel.

6
Klaar

Afronding en serveren

Je kunt de bloemkool direct serveren met wat van de marinade. Als je van een 'bite' houdt, kun je het ook kort nog even branden met een brander voor een wat meer geroosterd korstje.

Zo kan bloemkool ook smaken!

Happy cooking.

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

vorige
Dry Rub – BBQ
volgende
Scropino met schuim van appelsap
previous
Dry Rub – BBQ
next
Scropino met schuim van appelsap