0 0
Dry Rub – BBQ

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
25 gram Gerookte paprikapoeder
25 gram Basterdsuiker bruine basterdsuiker
18 gram Zout
6 gram Mosterdzaad gele mosterd zaadjes
2 gram Peper zwarte peper
10 gram Knoflookpoeder
4 gram Oregano gedroogd
6 gram Korianderzaad
1 gram Chilipoeder kan ook met een klein vers chili pepertje
Speciale tools
Kruidenmolen Wij gebruiken een koffiebonen molen - de we uiteraard alleen voor kruiden gebruiken

Dry Rub – BBQ

Heerlijke dry rub

  • Serves 1
  • Makkelijk
             

Ingrediënten

  • Speciale tools

Kookinstructies

Delen

Deze rub is fantastisch voor vlees voor op de barbecue. Wij gebruiken hem ook voor sous vide spare ribs of pulled pork die we vervolgens grillen in de oven. De rooksmaak krijgen we door de toevoeging van gerookt paprikapoeder. Dat is uiteraard niet volledig hetzelfde als gerookt op een Green Egg of een andere rookoven, maar het is wel zo makkelijk en het benadert de smaak bijzonder goed. Probeer en oordeel zelf!

Qua speciale tools noemen wij een kruidenmolen. Wij gebruiken gewoon een goedkope Koffiemolen die we speciaal voor kruidenmengels gebruiken. Net zo makkelijk.

Inspiratie: Seriouseats

(Visited 12.632 times, 6 visits today)

Stappen

1
Klaar

Maal de grove ingrediënten

Doe alle grove ingrediënten in de molen:
- Mosterdzaad
- Peperkorrels
- Korianderzaad
- evt. Chilipoeder

En maal het geheel fijn.

2
Klaar

Meng alle ingrediënten tot de rub

Doe vervolgens de rest van de ingrediënten erbij totdat je rub hebt.

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

vorige
Eetbare wormen
volgende
Bloemkoolroosjes – sous vide
previous
Eetbare wormen
next
Bloemkoolroosjes – sous vide