0 2
Eetbare wormen

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
50 gram Isomalt
40 gram Olijfolie
10 gram Gelatine 6 blaadjes
30 gram Honing
15 gram Glucosestroop
10 gram Guar gum
1 stokje Vanille
1 pak Oreo koekjes
Speciaal kookgerei
Precisie weegschaal
Siliconen wormpjes vorm

Eetbare wormen

Techniek:
  • Moleculair

Vla of pudding als dessert? Saai! Zet de kids eens eetbare wormen voor, heerlijk in combinatie met eetbare potgrond... Isomalt en Guar gum doen 'the trick'!

  • 75 min
  • Serves 8
  • Makkelijk
             

Ingrediënten

  • Speciaal kookgerei

Kookinstructies

Delen

Vla of pudding als dessert? Saai! Zet de kids eens eetbare wormen voor, heerlijk in combinatie met eetbare potgrond…:) De verbazing op hun gezicht is alle moeite meer dan waard. En trouwens, het maken van deze wormen valt best mee. Je hebt er een paar speciale ingrediënten voor nodig, maar dan heb je ook wat. Dolle culinaire pret!

Inspiratie: chef Johnny Zhu, Modernist Cuisine
(Visited 1.958 times, 2 visits today)

Stappen

1
Klaar
10 min

Week gelatine

Leg de gelatineblaadjes in een bak koud water zodat ze helemaal onder staan. Laat 10 minuten staan tot ze volledig zacht zijn.

2
Klaar

Doe ingrediënten in pan

Doe onderstaande ingrediënten in een stevige steelpan:

- Isomalt
- Honing
- Glucosestroop
- Guar gum
- 60 gram water

3
Klaar

Breng aan de kook

Mix met een garde de ingrediënten en breng al roerend aan de kook.

4
Klaar

Voeg gelatine en olijfolie toe

Zet het vuur uit zodra het mengsel kookt en roer de geweekte gelatineblaadjes en olijfolie er door.

5
Klaar

Mixen!

Zet de staafmixer op het mengsel en mix het geheel goed door.

6
Klaar

Voeg vanille toe

Schraap met een scherp met de zaadjes uit een vanillestokje en roer dit door het mengsel heen.

7
Klaar

Vul worm-vorm en koelen

Gebruik een pipet of kleine lepel om de worm-vorm te vullen. Koelt het mengsel in de pan teveel af, dan wordt het steeds stijver en moeilijker in de vorm te gieten. Verwarm het mengsel dan even kort; daarmee wordt het weer vloeibaar.

Zet de gevulde worm-vorm nu zo'n 90 - 120 minuten in de koelkast om volledig op te stijven.

8
Klaar

Maak 'potgrond'

Verwijder de witte vulling die tussen de Oreo-koekjes zit. Pureer de koekjes zonder de vulling met een staafmixer tot potgrond :)

9
Klaar

Bouwen!

Haal de wormen los van de siliconen mal, schep wat potgrond op een mooie plank en verdeel de wormen er over. Smakelijk!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

vorige
Sous vide Cheesecake
volgende
Dry Rub – BBQ
previous
Sous vide Cheesecake
next
Dry Rub – BBQ