0 1
Eetbare wormen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
50 gram Isomalt
40 gram Olijfolie
10 gram Gelatine 6 blaadjes
30 gram Honing
15 gram Glucosestroop
10 gram Guar gum
1 stuks Vanillestokje
1 pak Oreo koekjes
Speciaal kookgerei
Siliconen worm-vorm

Eetbare wormen

Bereidingswijze:
  • Moleculair

Vla of pudding als dessert? Saai! Zet de kids eens eetbare wormen voor, heerlijk in combinatie met eetbare potgrond... Isomalt en Guar gum doen 'the trick'!

  • 75 min
  • Serves 8
  • Easy

Ingredients

  • Speciaal kookgerei

Directions

Share

Vla of pudding als dessert? Saai! Zet de kids eens eetbare wormen voor, heerlijk in combinatie met eetbare potgrond…:) De verbazing op hun gezicht is alle moeite meer dan waard. En trouwens, het maken van deze wormen valt best mee. Je hebt er een paar speciale ingrediënten voor nodig, maar dan heb je ook wat. Dolle culinaire pret!

Inspiratie: chef Johnny Zhu, Modernist Cuisine
(Visited 501 times, 1 visits today)

Steps

1
Done
10 min

Week gelatine

Leg de gelatineblaadjes in een bak koud water zodat ze helemaal onder staan. Laat 10 minuten staan tot ze volledig zacht zijn.

2
Done

Doe ingrediënten in pan

Doe onderstaande ingrediënten in een stevige steelpan:

- Isomalt
- Honing
- Glucosestroop
- Guar gum
- 60 gram water

3
Done

Breng aan de kook

Mix met een garde de ingrediënten en breng al roerend aan de kook.

4
Done

Voeg gelatine en olijfolie toe

Zet het vuur uit zodra het mengsel kookt en roer de geweekte gelatineblaadjes en olijfolie er door.

5
Done

Mixen!

Zet de staafmixer op het mengsel en mix het geheel goed door.

6
Done

Voeg vanille toe

Schraap met een scherp met de zaadjes uit een vanillestokje en roer dit door het mengsel heen.

7
Done

Vul worm-vorm en koelen

Gebruik een pipet of kleine lepel om de worm-vorm te vullen. Koelt het mengsel in de pan teveel af, dan wordt het steeds stijver en moeilijker in de vorm te gieten. Verwarm het mengsel dan even kort; daarmee wordt het weer vloeibaar.

Zet de gevulde worm-vorm nu zo'n 90 - 120 minuten in de koelkast om volledig op te stijven.

8
Done

Maak 'potgrond'

Verwijder de witte vulling die tussen de Oreo-koekjes zit. Pureer de koekjes zonder de vulling met een staafmixer tot potgrond :)

9
Done

Bouwen!

Haal de wormen los van de siliconen mal, schep wat potgrond op een mooie plank en verdeel de wormen er over. Smakelijk!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

previous
Sous Vide Cheesecake
next
Scropino met schuim van appelsap
previous
Sous Vide Cheesecake
next
Scropino met schuim van appelsap