Ingrediënten
-
50 gram Isomalt
-
40 gram Olijfolie
-
10 gram Gelatine6 blaadjes
-
30 gram Honing
-
15 gram Glucosestroop
-
10 gram Guar gum
-
1 stokje Vanille
-
1 pak Oreo koekjes
-
Speciaal kookgerei
-
Precisie weegschaal
-
Siliconen wormpjes vorm
Kookinstructies
Vla of pudding als dessert? Saai! Zet de kids eens eetbare wormen voor, heerlijk in combinatie met eetbare potgrond…:) De verbazing op hun gezicht is alle moeite meer dan waard. En trouwens, het maken van deze wormen valt best mee. Je hebt er een paar speciale ingrediënten voor nodig, maar dan heb je ook wat. Dolle culinaire pret!
Inspiratie: chef Johnny Zhu, Modernist Cuisine
Stappen
1
Klaar
10 min
|
Week gelatine |
2
Klaar
|
Doe ingrediënten in pan |
3
Klaar
|
Breng aan de kook |
4
Klaar
|
Voeg gelatine en olijfolie toe |
5
Klaar
|
Mixen! |
6
Klaar
|
Voeg vanille toe |
7
Klaar
|
Vul worm-vorm en koelenGebruik een pipet of kleine lepel om de worm-vorm te vullen. Koelt het mengsel in de pan teveel af, dan wordt het steeds stijver en moeilijker in de vorm te gieten. Verwarm het mengsel dan even kort; daarmee wordt het weer vloeibaar. Zet de gevulde worm-vorm nu zo'n 90 - 120 minuten in de koelkast om volledig op te stijven. |
8
Klaar
|
Maak 'potgrond' |
9
Klaar
|
Bouwen! |