Ingrediënten
-
500 gram Melk
-
250 gram Slagroom
-
150 gram Basterdsuiker
-
4 Eidooier(s)
-
een snuf Chilipoeder
-
2 theelepels Cacaopoeder
-
3 gram Ice Cream Stabiliser
-
2 repen (360 gram) Tony Chocolonely chocolade
-
een snuf Maldon Zout
-
(optioneel) Ijsmachine
Kookinstructies
Yes! Dit zijn de combinaties waar we van houden. Ultralekkere Tony Chocolonely chocolade, room, melk, basterdsuiker, wat eitjes, chilipoeder en wat moleculaire magic. Uurtje in de ijsmachine en je hebt een smaakexplosie die nog dagen in je mondje blijft ronddwalen… Heeeerlijk dit.
Geen ijsmachine? Geen nood. Je kunt dit recept ook zonder verdere technologie maken. Ben je alleen iets vaker bezig om de boel in de vriezer om te scheppen. Maar van wat noeste handarbeid is niemand ooit slechter geworden, dus komt ook goed. Lees snel verder, dan vertellen we je precies de stappen richting dit chocolade-walhalla!
Stappen
1
Klaar
|
Koken |
2
Klaar
|
Klutsen |
3
Klaar
|
Mengen |
4
Klaar
|
85 graden |
5
Klaar
|
Tony |
6
Klaar
|
MagieHoe geef je dit ijs nou die magische touch? Door op dit punt in het recept drie ingrediënten toe te voegen. Allereerst een flinke snuf chilipoeder, waardoor het ijs een superbijzonderlekkere nasmaak krijgt. Daarna een snuf Maldon (of ander lekker) zout, waardoor het ijs (hoe vreemd ook) nog wat zoeter wordt (echt, probeer maar!). En als laatste 3 gram Ice Cream Stabiliser (te koop in onze webshop). Dit goedje zorgt ervoor dat ijs een professionele, rijke en volle consistentie krijgt die je normaliter heel lastig kunt realiseren. Echt super-spul is het! |
7
Klaar
|
Mixen |
8
Klaar
|
VriezenHeb je een ijsmachine, dan volg je vanaf nu gewoon het reguliere programma. Heb je geen ijsmachine, dan giet je het chocolademengsel in een (liefst) brede bak, zodat het mooi gelijkmatig kan bevriezen. Plaats de bak in de vriezer en zorg ervoor dat je ieder kwartier het hele mengsel goed omroert, zodat er geen kristalvorming kan plaatsvinden. Op die manier kun je ook zonder ijsmachine een mooi glad eindresultaat krijgen. |
9
Klaar
|
Klaar! |