0 0
Tony Chocolonely Chocolade ijs

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

500 gram Melk
250 gram Slagroom
150 gram Basterdsuiker
4 Eidooier(s)
een snuf Chilipoeder
2 theelepels Cacaopoeder
3 gram Ice Cream Stabiliser
2 repen (360 gram) Tony Chocolonely chocolade
een snuf Maldon Zout
(optioneel) Ijsmachine

Tony Chocolonely Chocolade ijs

Techniek:
  • Moleculair

Zo'n heerlijke moleculaire chocolade-ijs-rijkdom heb je nog niet eerder op je tong gehad...

  • Makkelijk
             

Ingrediënten

Kookinstructies

Delen

Yes! Dit zijn de combinaties waar we van houden. Ultralekkere Tony Chocolonely chocolade, room, melk, basterdsuiker, wat eitjes, chilipoeder en wat moleculaire magic. Uurtje in de ijsmachine en je hebt een smaakexplosie die nog dagen in je mondje blijft ronddwalen… Heeeerlijk dit.

Geen ijsmachine? Geen nood. Je kunt dit recept ook zonder verdere technologie maken. Ben je alleen iets vaker bezig om de boel in de vriezer om te scheppen. Maar van wat noeste handarbeid is niemand ooit slechter geworden, dus komt ook goed. Lees snel verder, dan vertellen we je precies de stappen richting dit chocolade-walhalla!

 

(Visited 1.280 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Koken

Breng de melk en de slagroom samen met de helft van de donkere basterdsuiker in een pan met dikke bodem aan de kook.

2
Klaar

Klutsen

Kluts de eidooiers los samen met de andere helft van de donkere basterdsuiker en met het cacaopoeder.

3
Klaar

Mengen

Schenk de helft van het melk/slagroom mengsel op het ei-mengesel en roer goed door. Is het goed gemengd, schenk dan alles weer terug bij de andere helft van het melk/slagroom mengsel en roer goed door.

4
Klaar

85 graden

Verwarm nu het gehele ei-melk-slagroom-suiker mengsel langzaam naar 85 graden; gebruik hiervoor een thermometer, zodat je zeker weet dat je mengsel niet te heet wordt (en je eindigt met heerlijk zoet roerei :)).

5
Klaar

Tony

Breek in de tussentijd de twee repen Tony Chocolonely (het maakt niet uit welke smaak je neemt, zolang je er zelf maar dol op bent) in een diepe hoge kom. Hang een zeef in de kom en giet het warme ei-melk-etc. mengsel door de zeef op de gebroken chocolade.

6
Klaar

Magie

Hoe geef je dit ijs nou die magische touch? Door op dit punt in het recept drie ingrediënten toe te voegen. Allereerst een flinke snuf chilipoeder, waardoor het ijs een superbijzonderlekkere nasmaak krijgt. Daarna een snuf Maldon (of ander lekker) zout, waardoor het ijs (hoe vreemd ook) nog wat zoeter wordt (echt, probeer maar!). En als laatste 3 gram Ice Cream Stabiliser (te koop in onze webshop). Dit goedje zorgt ervoor dat ijs een professionele, rijke en volle consistentie krijgt die je normaliter heel lastig kunt realiseren. Echt super-spul is het!

7
Klaar

Mixen

En nu alleen nog even flink de staafmixer er op! Zorg dat alles goed door elkaar zit, zodat je een mooie gladde vloeistof in je ijsmachine of vriezer kunt zetten.

8
Klaar

Vriezen

Heb je een ijsmachine, dan volg je vanaf nu gewoon het reguliere programma. Heb je geen ijsmachine, dan giet je het chocolademengsel in een (liefst) brede bak, zodat het mooi gelijkmatig kan bevriezen. Plaats de bak in de vriezer en zorg ervoor dat je ieder kwartier het hele mengsel goed omroert, zodat er geen kristalvorming kan plaatsvinden. Op die manier kun je ook zonder ijsmachine een mooi glad eindresultaat krijgen.

9
Klaar

Klaar!

Eet smakelijk! Leuk om er als garnituren gestampte M&M's, nootjes, discodip en wafels of hoorntjes bij te serveren. Hiermee maak je vrienden.... Enjoy!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

Rib Eye - Sous Vide
vorige
Sous vide – Rib Eye
volgende
Karnemelk-limoen-vanillie ijs
Rib Eye - Sous Vide
previous
Sous vide – Rib Eye
next
Karnemelk-limoen-vanillie ijs