0 0
Karnemelk-limoen-vanillie ijs

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

400 gram Karnemelk
100 gram Slagroom
100 gram Yoghurt
250 gram Suiker
1 Limoen
1 Vanille
5 gram Ice Cream Stabiliser
Speciale Tools
Ijsmachine

Karnemelk-limoen-vanillie ijs

Karnemelk ijs - een waanzinnig lekker zoetzuur ijsje!

  • Easy

Ingredients

  • Speciale Tools

Directions

Share

Dit recept is een op het oog wonderlijke mix, maar het is zo ontzettend lekker en super super easy. De wat zurige karnemelk en limoen in combinatie met suiker en vanille geeft een ongekend lekkere smaak. De ‘ice cream stabiliser’ zorgt voor een wat meer romige structuur en komt de smaak nog meer ten goede.

De basis van het recept hebben we geleerd tijdens een van onze kookcursussen bij de Librije. Een heerlijke verkoeling op warme zomerse dagen, of gewoon als nagerecht.

(Visited 110 times, 2 visits today)

Steps

1
Done

Mise en place

Zet alles klaar. Rasp de limoen met een zester en knijp het sap uit. Haal vervolgens het merg uit de vanille: leg het vanillestokje op een snijplank en snij het stokje overlangs door. Schraap vervolgens het zwarte merg met een mesje uit het stokje. Deze zaadjes bevatten de meeste smaak!

2
Done

Meng alle ingrediënten

Tja, veel moeilijker kunnen we het niet maken. Doe alle ingrediënten in een kom en meng het goed met een garde.

3
Done

Bereid de ijsmachine voor

De ijsmachine die wij gebruiken maakt gebruik van een zoutoplossing als geleiding om de binnenbak goed koud te krijgen. Kijk zelf hoe jouw ijsmachine voorbereid moet worden.

4
Done

Doe het ijsmengsel in de ijsmachine

Jazeker. De volgende stap is ook niet zo ingewikkeld: doe het ijsmengsel in de machine. Het enige waar je hier even op moet letten is de capaciteit van je ijsmachine. Sommige kunnen slechts beperkte hoeveelheid (of juis een minimum hoeveelheid) aan.

5
Done

Zet de ijsmachine aan

Typisch is dat een kwestie van: druk op de knop en doe de deksel er op :)

6
Done

Controleer de substantie

Afhankelijk van de hoeveelheid ijs en jouw ijsmachine kan het tussen de 20 en 45 minuten duren.

7
Done

Extra invriezen

De ijs stabilisator zorgt ervoor dat het een zacht romige structuur krijgt. Om het ijs wat harder te laten worden kun je dit vervolgens nog een uur of 2 in de vriezer doen.

8
Done

Eet smakelijk!

jsouer

Rib Eye - Sous Vide
previous
Sous vide – Rib Eye
Rib Eye - Sous Vide
previous
Sous vide – Rib Eye