Ingrediënten
-
400 gram Karnemelk
-
100 gram Slagroom
-
100 gram Yoghurt
-
250 gram Suiker
-
1 Limoen
-
1 Vanille
-
5 gram Ice Cream Stabiliser
-
Speciale Tools
-
Ijsmachine
Kookinstructies
Dit recept is een op het oog wonderlijke mix, maar het is zo ontzettend lekker en super super easy. De wat zurige karnemelk en limoen in combinatie met suiker en vanille geeft een ongekend lekkere smaak. De ‘ice cream stabiliser‘ zorgt voor een wat meer romige structuur en komt de smaak nog meer ten goede.
De basis van het recept hebben we geleerd tijdens een van onze kookcursussen bij de Librije. Een heerlijke verkoeling op warme zomerse dagen, of gewoon als nagerecht.
Stappen
1
Klaar
|
Mise en place |
2
Klaar
|
Meng alle ingrediënten |
3
Klaar
|
Bereid de ijsmachine voor |
4
Klaar
|
Doe het ijsmengsel in de ijsmachine |
5
Klaar
|
Zet de ijsmachine aanTypisch is dat een kwestie van: druk op de knop en doe de deksel er op :) |
6
Klaar
|
Controleer de substantieAfhankelijk van de hoeveelheid ijs en jouw ijsmachine kan het tussen de 20 en 45 minuten duren. |
7
Klaar
|
Extra invriezenDe ijs stabilisator zorgt ervoor dat het een zacht romige structuur krijgt. Om het ijs wat harder te laten worden kun je dit vervolgens nog een uur of 2 in de vriezer doen. |
8
Klaar
|
Eet smakelijk! |