Zelf roomboter maken
Vroeger. Toen je nog rauwe melk bij de melkboer kon krijgen, zo vanaf de boerderij. Tegenwoordig vind je in de supermarkten alleen nog gepasteuriseerde melk; ook lekker, maar lastig als...
100% Vegan Burger
100% Vegan burger! met gesmolten 'kaas'. Deze heerlijke vegan burger maken wij met Easy Binder - een vegan friendly bindmiddel en verder een mix van champignons, zwarte bonen en zongedroogde...
Karnemelk-limoen-vanillie ijs
Ijs met karnemelk. Je verzint het niet. Nou, wel bij de Librije. Lékker!
Easy pompoensoep
Een hele eenvoudige maar heeeeeerlijke pompoensoep. Snel te maken en gegarandeerd succes. Wij gebruiken kippenbouillon en groentebouillon, maar als je helemaal geen dierproducten wilt gebruiken kun je met alleen groentebouillon...
De ultieme curry: Chicken Makhani
Als er één recept is uit India die iedereen een keer gemaakt moet hebben is het de Chicken Makhani. Een onwijs lekkere curry gemaakt van geroosterde gemarineerde kip in een...
Scropino met schuim van appelsap
Scropino is een heerlijke drank die je kunt serveren als tussengang bij een meergangendiner, of zomaar omdat het kan. Met dit recept tillen we de Scropino letterlijk naar een hoger...
Bloemkoolroosjes – sous vide
Bloemkool Sous Vide met een bite, zowel in smaak als structuur.
Dry Rub – BBQ
Super simpele, maar heerlijke dry rub
Sous vide Cheesecake
Sous vide cheesecake, what else. Super lekker, en heel eenvoudig te maken.
Biet-balsamico bollen
Wow! Een amuse-kunstwerk om op te eten. Bovendien een prachtige combinatie van smaken. Zoet-zuur met wat geschaafde kaas. Jammie...