Ingrediënten
-
1.5 kilo Paddestoelmeng wat jij lekker vindt
-
4 stengels Bleekselderij
-
1 grote Winterpeen
-
1 kilo Ui
-
een handvol Salie
-
100 gram SherryMadeira is een heerlijk alternatief
-
een scheutje Worcestershire saus
-
10 gram Methylcellulose
-
Speciaal kookgerei
-
Spuit
Kookinstructies
Dit gerecht maakt gebruik van een van de meest spectaculaire poeders uit de ‘moleculaire keuken’: methylcellulose. Waar de meeste gels zich pas vormen als ze afkoelen, is dat bij methylcellulose precies andersom…
Pas als je een mengsel met methylcellulose verhit wordt het een gel. Bijvoorbeeld als je het in een hete soep spuit. Of als je er warm ijs van maakt…
Methylcellulose is een bewerking van de stof cellulose, de meest voorkomende stof in ons plantenrijk. Cellulose zorgt mede voor de stevigheid van planten en bomen.
Stappen
1
Klaar
|
Bak paddenstoelen |
2
Klaar
|
Meng en pureer |
3
Klaar
8 uur
|
Laat koelen |
4
Klaar
|
Snij ingrediënten |
5
Klaar
2 uur
|
Laat pruttelen |
6
Klaar
|
Zeef en maak helder |
7
Klaar
|
Breng op smaak |
8
Klaar
|
Prepareer spuitHaal nu de puree uit de koelkast, zet de spuit er in en zuig de puree naar binnen. Is de puree te stijf, schep dan met een kleine lepel vanaf de achterkant van de spuit de puree naar binnen. Maak de voorkant van de spuit goed schoon met keukenpapier, er mag aan de buitenkant geen puree meer zitten voordat je gaat serveren (dat vormt direct een gel als het in contact komt met de hete soep en kan je spuit verstoppen). |
9
Klaar
|
Spuit Magic NoodlesZet voor het serveren de achtergehouden paddenstoelen klaar, snipper de peterselie en leg de gevulde spuit klaar. Breng de consommé weer aan de kook, leg enkele paddenstoelen in een bord, schep de consommé er op en spuit aan tafel de puree er in. De paddenstoelen-puree neemt direct een vaste vorm aan zodra hij in contact komt met de hete consommé. Garneer met een toefje peterselie en eventueel nog wat verse zwarte peper uit de molen. Ready! |
10
Klaar
|
Smakelijk! |