Ingrediënten
-
Bietengel
-
8 Blinimogelijk alternatief: poffertjes
-
125 gram Crème fraîche
-
Zalmkaviaartechnisch gezien geen kaviaar, want niet van de Steur. Wel mooi van kleur en lekker!
-
Zoutmooie Maldon vlokken
-
Peterselievoor de garnering
Kookinstructies
Blini* zijn kleine deeggerechten die oorspronkelijk uit Rusland komen. Ze lijken een beetje tussen pannenkoeken, poffertjes en eierkoeken in te zitten. Blini zijn zelf te maken, maar mocht je tijdgebrek hebben kun je prima blini bij de groothandel halen of zelfs vervangen door poffertjes. Niet zo lekker als zelfgemaakt, maar wel veel sneller en makkelijker.
Geinspireerd door: Chefsteps
* Van een klant kregen wij te horen dat het 1 blin, 2 blini is. Niet blini’s. Weer wat geleerd!
Stappen
1
Klaar
|
Maak de bietengelMaak een portie rode bietengel zoals beschreven in het recept. Zet het klaar in een spuitfles of een spuitzak. |
2
Klaar
|
Mix de crème fraîche |
3
Klaar
|
Zet alles klaar voor de blini |
4
Klaar
|
Laag 1: bietengel |
5
Klaar
|
Laag 2: crème fraîche |
6
Klaar
|
Laag 3: Zalmkaviaar |
7
Klaar
|
Laag 4: bladpeterselie en zout |
8
Klaar
|
Serveer! |