0 0
Blini

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
Bietengel
8 Blini mogelijk alternatief: poffertjes
125 gram Crème fraîche
Zalmkaviaar technisch gezien geen kaviaar, want niet van de Steur. Wel mooi van kleur en lekker!
Zout mooie Maldon vlokken
Peterselie voor de garnering

Blini

Techniek:
  • Moleculair
Cuisine:

Blini - een prachtige amuse om jouw tafelgenoten mee te verassen!

  • 75 min.
  • Serves 8
  • Gemiddeld
             

Ingrediënten

Kookinstructies

Delen

Blini* zijn kleine deeggerechten die oorspronkelijk uit Rusland komen. Ze lijken een beetje tussen pannenkoeken, poffertjes en eierkoeken in te zitten. Blini zijn zelf te maken, maar mocht je tijdgebrek hebben kun je prima blini bij de groothandel halen of zelfs vervangen door poffertjes. Niet zo lekker als zelfgemaakt, maar wel veel sneller en makkelijker.

Geinspireerd door: Chefsteps

 

* Van een klant kregen wij te horen dat het 1 blin, 2 blini is. Niet blini’s. Weer wat geleerd!

(Visited 7.064 times, 3 visits today)

Stappen

1
Klaar

Maak de bietengel

Maak een portie rode bietengel zoals beschreven in het recept. Zet het klaar in een spuitfles of een spuitzak.

2
Klaar

Mix de crème fraîche

Mix de crème fraîche met een spatel een minuut of 2 tot het een romige substantie krijgt en giet het over in een spuitzak.

3
Klaar

Zet alles klaar voor de blini

Haal de zalmkaviaar uit de verpakking en spoel ze even schoon. Pak een paar takjes bladpeterselie.

4
Klaar

Laag 1: bietengel

Maak een mooi laag met de bietengel op de blini.

5
Klaar

Laag 2: crème fraîche

Doe op de bietengel een laagje crème fraîche.

6
Klaar

Laag 3: Zalmkaviaar

Doe bovenop de crème fraîche een theelepel met zalmkaviaar

7
Klaar

Laag 4: bladpeterselie en zout

Tot slot voegen we een klein stukje bladpeterselie en wat grove zoutvlokken toe. Voila!

8
Klaar

Serveer!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

Magic Noodles methylcellulose
vorige
Magic Noodles
volgende
Citroenlimonade
Magic Noodles methylcellulose
previous
Magic Noodles
next
Citroenlimonade
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here