0 0
Blini

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bietengel
8 Blini mogelijk alternatief: poffertjes
125 gram Crème fraîche
Zalmkaviaar technisch gezien geen kaviaar, want niet van de Steur. Wel mooi van kleur en lekker!
Zout mooie Maldon vlokken
Peterselie voor de garnering

Blini

Bereidingswijze:
  • Moleculair
Eigenschappen:

Blini - een prachtige amuse om jouw tafelgenoten mee te verassen!

  • 75 min.
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Blini’s zijn kleine deeggerechten die oorspronkelijk uit Rusland komen. Ze lijken een beetje tussen pannenkoeken, poffertjes en eierkoeken in te zitten. Blini’s zijn zelf te maken, maar mocht je tijdgebrek hebben kun je prima blini’s bij de groothandel halen of zelfs vervangen door poffertjes. Niet zo lekker als zelfgemaakt, maar wel veel sneller en makkelijker.

Geinspireerd door: Chefsteps

(Visited 303 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Maak de bietengel

Maak een portie rode bietengel zoals beschreven in het recept. Zet het klaar in een spuitfles of een spuitzak.

2
Done

Mix de crème fraîche

Mix de crème fraîche met een spatel een minuut of 2 tot het een romige substantie krijgt en giet het over in een spuitzak.

3
Done

Zet alles klaar voor de blinis

Haal de zalmkaviaar uit de verpakking en spoel ze even schoon. Pak een paar takjes bladpeterselie.

4
Done

Laag 1: bietengel

Maak een mooi laag met de bietengel op de blini.

5
Done

Laag 2: crème fraîche

Doe op de bietengel een laagje crème fraîche.

6
Done

Laag 3: Zalmkaviaar

Doe bovenop de crème fraîche een theelepel met zalmkaviaar

7
Done

Laag 4: bladpeterselie en zout

Tot slot voegen we een klein stukje bladpeterselie en wat grove zoutvlokken toe. Voila!

8
Done

Serveer!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

previous
Scropino met schuim van appelsap
next
Sous Vide kip met broccoli kaassaus
previous
Scropino met schuim van appelsap
next
Sous Vide kip met broccoli kaassaus