0 0
Rode Bieten Gel

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
400 gram Bietensap
100 gram Balsamico azijn
5 gram Gellan
0.5 gram Xantana
5 gram Zout
Speciaal kookgerei
Precisie weegschaal

Rode Bieten Gel

Techniek:
  • Moleculair

Zo mooi en zo simpel, een professionele gel op je bord in een paar minuten, prachtig!

  • 25
  • Serves 10
  • Gemiddeld
             

Ingrediënten

  • Speciaal kookgerei

Kookinstructies

Delen

Kijk, zo maken ze die gels in restaurants! Ziet er allemaal luxe uit, maar is eigenlijk zo eenvoudig als het schillen van een aardappel… Pak een vloeistof, voeg er Gellan en Xantana aan toe, even koken, laten stollen, pureren en hoppa, next-level-gel op je bord!

(Visited 4.902 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Meng ingrediënten

Meng bietensap en balsamico azijn samen in een steelpannetje met stevige bodem. Roer alle droge ingrediënten goed door elkaar, zodat je straks geen klonten in je gel krijgt.

2
Klaar

Breng aan de kook

Meng met een garde de droge ingrediënten door het bieten/balsamico sap en breng al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra het kookt.

3
Klaar
20 minuten

Laat gel afkoelen

Giet de gel in een brede bak, zodat het sneller stolt. Laat de gel volledig afkoelen, dit duurt ongeveer 20 minuten. Je moet de bak met gel op z’n kop kunnen houden zonder dat de gel er uit loopt…

4
Klaar

Maak gel zacht

Doe de gel in een hoge maatbeker en mix met de staafmixer de blokken harde gel tot een zachte gel. Heb je een blender, lucky you, dan kun je de gel daarmee nog gladder pureren.

5
Klaar

Gebruik spuitfles of spuitzak

Schep de gladde gel in een spuitfles of spuitzak. Wil je alleen mooie strepen op je bord maken, dan kun je deze stap overslaan en met een lepel direct de gel verwerken.

6
Klaar

Maak figuren

Gel-party-time! Maak met de spuitfles sjieke gel-puntjes, cirkels, vierkantjes, up to you.

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

Sous vide spare ribs
vorige
Sous Vide Spare Ribs
Sous vide aardappelpuree
volgende
Sous vide Aardappelpuree op 72 graden
Sous vide spare ribs
previous
Sous Vide Spare Ribs
Sous vide aardappelpuree
next
Sous vide Aardappelpuree op 72 graden