0 0
Citroenlimonade

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

10 stuks Citroen Wij gebruiken in dit recept de citroenen die overblijven nadat we de schil voor de limoncello eraf hebben gehaald. Je kunt uiteraard ook citroenen met schil gebruiken in dit recept. Het zal er alleen maar nog lekkerder van worden...
2,5 liter Water
300 gram Suiker
5 stengels Citroengras

Citroenlimonade

Fris, fruitig en een ideale dorstlesser, homemade citroenlimonade! In een paar minuten gemaakt, je kids zullen je dankbaar zijn...

  • 15 minuten
  • Makkelijk
             

Ingrediënten

Kookinstructies

Delen

Heerlijk fris is dit en supersimpel om te maken! Een limonade van citroensap, citroengras en jammie suikerwater, zo eenvoudig is het. Paar ijsblokjes erbij, citroenschijfje erop en smullen maar… En ideaal te combineren met prosecco en homemade limoncello tot een perfecte cocktail!

We maken in dit recept de limonade zonder citroenschillen en ja, ook dan wordt het een heerlijk drankje. De schillen hebben we namelijk al gebruikt om onze eigen limoncello te maken. Op deze manier kun je de geschilde citroenen die bij het maken van de limoncello ‘achterblijven’ dus toch nog gebruiken, handig!

(Visited 1.903 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Citroenen

Wij gebruiken in dit recept de citroenen die overblijven nadat we de schil voor de limoncello eraf hebben gehaald. Je kunt uiteraard ook citroenen met schil gebruiken in dit recept. Het zal er alleen maar nog lekkerder van worden... Haal in dat geval met een dunschiller de schil van alle citroenen af en bewaar apart.

2
Klaar

Persen

Pers het citroensap uit de citroenen; wij gebruiken hier de sapcentrifuge van de Kitchen Aid voor, maar je kunt dit uiteraard ook handmatig met een citruspers doen. Als het goed is haal je zo'n 600 ml. citroensap uit de 10 citroenen.

3
Klaar

Citroengras

Kneus het citroengras door met een mes op de achterkant van iedere stengel te drukken tot het citroengras 'barst'. Snij de stengels in tweeën zodat in het water de smaken beter vrij kunnen komen.

4
Klaar

Suikerwater

Verwarm een halve liter water in een pan en giet hier alle suiker en het citroengras bij. Gebruik je wel de schillen van de citroen, dan mag je deze nu ook aan het suikerwater toevoegen. Breng aan de kook, roer goed door tot alle suiker is opgelost en laat zo'n 5 minuten tegen de kook aan trekken, zodat de smaak van het citroengras (en dus eventueel van de citroenschillen) in het water kan trekken. Laat daarna volledig afkoelen.

5
Klaar

Mengen

Zeef de citroengras stengels (en eventueel de schillen) nu uit het afgekoelde suikerwater. Meng het suikerwater met het citroensap en 2 liter water in een grote bak of kom.

6
Klaar

Mixen en klaar!

Om te zorgen dat alle smaken goed door elkaar gemengd zijn kun je alles nog even met een staafmixer goed door elkaar draaien. Pak een paar mooie glazen, doe er ijsblokjes in, zet een schijfje citroen op de rand en klaar is deze heerlijk friszoete limonade!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

vorige
Blini
Rode Port Spaghetti
volgende
Rode port spaghetti
previous
Blini
Rode Port Spaghetti
next
Rode port spaghetti