0 0
Homemade Limoncello

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

10 Citroen
700 gram Suiker
1,5 liter Water
1 liter Alcohol Drinkbare alcohol, bijvoorbeeld van het merk 'Navimer'.

Homemade Limoncello

Fris, prachtig geel en retelekker. Je eigen Italiaanse limoncello maak je eenvoudig zelf! Vier ingrediënten en een weekje geduld. That's it.

  • 1 week
  • Makkelijk
             

Ingrediënten

Kookinstructies

Delen

Wat de Italianen kunnen, kun jij ook. Want een heerlijk frisse, diepgeel gekleurde limoncello maak je toch gewoon zelf! De handelingen zijn heel eenvoudig, het goedje heeft alleen wel een weekje nodig om te trekken. Maar na die week weet je precies waarom je even geduld moest hebben. Wat een genot is dit…

Het enige dat je nodig hebt zijn citroenen, alcohol, suiker en water. That’s it. En heb je jouw limoncello klaar, dan kun je er de lekkerste cocktails van maken. Bijvoorbeeld met prosecco en zelfgemaakte citroenlimonade (die je van de overgebleven citroenen zonder schil maakt). Met als kers op de taart een heerlijk citroenschuim erop, wat je eenvoudig maakt met een snufje Soja Lecithine. Saluti!

(Visited 1.737 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Citroenen schillen

Was de 10 citroenen goed af. Schil met een dunschiller de gele schil er af; schil niet te dik, dan gaat ook de witte schil mee. En die is bitter, dat gaat je limoncello niet ten goede komen...

2
Klaar

Alcohol toevoegen

Doe alle schillen in een bak of fles van zo'n 1,5 liter die je luchtdicht kunt sluiten. Een weckpot werkt ook prima. Schenk er nu de liter pure alcohol op en schudt alles goed door elkaar.

3
Klaar

Wachten...

En dan is het echt een weekje wachten... Schudt de schillen en de alcohol af en toe even goed om, zodat de smaak van de schillen goed loskomt.

4
Klaar

Suikerwater

Zet na een week een pan op het vuur, giet er 1,5 liter water en 700 gram suiker in en breng aan de kook. Roer tot alle suiker volledig is opgelost en laat het suikerwater dan volledig afkoelen. Je kunt het afkoelen versnellen door het suikerwater steeds in een andere bak of kom te gieten.

5
Klaar

Alcohol afgieten

Schenk de alcohol door een zeef zodat er geen schillen meer in de alcohol zitten. Je zult zien dat de schillen die achterblijven nu bijna wit van kleur zijn. Al het geel en de heerlijk zure smaak is mooi opgenomen door de alcohol.

6
Klaar

Mengen

Schenk, als het suikerwater volledig is afgekoeld, de alcohol bij het suikerwater. Even goed roeren en je limoncello is al klaar! Bewaar de limoncello in de vriezer zodat je altijd dit goddelijke drankje ijskoud tot je beschikking hebt.

Saluti!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

vorige
Magic Kaassaus
volgende
Zelfgemaakte frikandellen
previous
Magic Kaassaus
next
Zelfgemaakte frikandellen