Ingrediënten
-
10 Citroen
-
700 gram Suiker
-
1,5 liter Water
-
1 liter AlcoholDrinkbare alcohol, bijvoorbeeld van het merk 'Navimer'.
Kookinstructies
Wat de Italianen kunnen, kun jij ook. Want een heerlijk frisse, diepgeel gekleurde limoncello maak je toch gewoon zelf! De handelingen zijn heel eenvoudig, het goedje heeft alleen wel een weekje nodig om te trekken. Maar na die week weet je precies waarom je even geduld moest hebben. Wat een genot is dit…
Het enige dat je nodig hebt zijn citroenen, alcohol, suiker en water. That’s it. En heb je jouw limoncello klaar, dan kun je er de lekkerste cocktails van maken. Bijvoorbeeld met prosecco en zelfgemaakte citroenlimonade (die je van de overgebleven citroenen zonder schil maakt). Met als kers op de taart een heerlijk citroenschuim erop, wat je eenvoudig maakt met een snufje Soja Lecithine. Saluti!
Stappen
1
Klaar
|
Citroenen schillen |
2
Klaar
|
Alcohol toevoegen |
3
Klaar
|
Wachten...En dan is het echt een weekje wachten... Schudt de schillen en de alcohol af en toe even goed om, zodat de smaak van de schillen goed loskomt. |
4
Klaar
|
Suikerwater |
5
Klaar
|
Alcohol afgieten |
6
Klaar
|
Mengen |