0 0
Magic Kaassaus

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

250 gram Melk
5 gram Natriumcitraat (Sodium citrate)
400 gram Geraspte kaas (bijvoorbeeld Emmentaler, Gruyere of Cheddar)

Magic Kaassaus

Techniek:
  • Moleculair

Melk, heerlijke kazen en onze Sjef magic! Dat is alles wat je nodig hebt voor de ultieme kaassaus. Smeuïg, zacht en intens. Dit wil je proeven...

  • Makkelijk
             

Ingrediënten

Kookinstructies

Delen

Scheikundige magie is dit. Probeer maar eens warme melk en kaas te mengen: lukt je niet. Maar voeg ons toverpoeder ‘sodium citrate‘ toe, en hoppa. Je hebt de lekkerste en meest smeuïge kaassaus aller tijden! Sodium citrate (in het Nederlands ‘natriumcitraat’ genaamd) is een emulgator die zorgt voor de binding tussen vette en waterige stoffen die normaliter niet uit zichzelf zouden mengen.

In dit recept maken we de kaassaus met melk. Maar heb je een Mexicaanse avond, vervang de melk dan voor een heerlijke Corona-biertje en je hebt plots de ultieme nacho-dip! Of voeg er witte wijn, knoflook, nootmuskaat en kirsch aan toe en maak een overheerlijke kaasfondue voor je gasten! Het recept is super simpel, maar het resultaat doet niet onder voor een topkok.

(Visited 3.703 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar
5 minuten

Ingrediënten afwegen

Weeg ca. 400 gram geraspte kaas, 250 gram melk en 5 gram natriumcitraat (sodium citrate) af.

2
Klaar

Koken

Breng de melk in een brede pan tegen de kook aan, voeg het natriumcitraat toe en zet het vuur uit. Roer alles goed door elkaar.

3
Klaar

Kaas toevoegen

Roer met een garde de geraspte kaas door de warme melk en blijf roeren tot je een glad mengsel hebt. Als het mengsel te hard wordt kun je het vuur zacht aanzetten om de kaas sneller te laten smelten.

4
Klaar

Klaar!

Zo eenvoudig is het! Hou de saus warm zodat de kaas mooi gesmolten blijft. Je kunt de saus ook in de koelkast enkele dagen bewaren en opwarmen/smelten als je deze weer nodig hebt. Heerlijk...

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

Rode Port Spaghetti
vorige
Rode port spaghetti
volgende
Homemade Limoncello
Rode Port Spaghetti
previous
Rode port spaghetti
next
Homemade Limoncello