Ingrediënten
-
250 gram Melk
-
5 gram Natriumcitraat (Sodium citrate)
-
400 gram Geraspte kaas(bijvoorbeeld Emmentaler, Gruyere of Cheddar)
Kookinstructies
Scheikundige magie is dit. Probeer maar eens warme melk en kaas te mengen: lukt je niet. Maar voeg ons toverpoeder ‘sodium citrate‘ toe, en hoppa. Je hebt de lekkerste en meest smeuïge kaassaus aller tijden! Sodium citrate (in het Nederlands ‘natriumcitraat’ genaamd) is een emulgator die zorgt voor de binding tussen vette en waterige stoffen die normaliter niet uit zichzelf zouden mengen.
In dit recept maken we de kaassaus met melk. Maar heb je een Mexicaanse avond, vervang de melk dan voor een heerlijke Corona-biertje en je hebt plots de ultieme nacho-dip! Of voeg er witte wijn, knoflook, nootmuskaat en kirsch aan toe en maak een overheerlijke kaasfondue voor je gasten! Het recept is super simpel, maar het resultaat doet niet onder voor een topkok.
Stappen
1
Klaar
5 minuten
|
Ingrediënten afwegen |
2
Klaar
|
Koken |
3
Klaar
|
Kaas toevoegen |
4
Klaar
|
Klaar! |