0 0
Honing Kaviaar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
180 gram Honing
120 gram Water
Zonnebloemolie 1 glas vol, gekoeld!
3 gram Agar agar 1% van hoeveelheid Honing + Water
Speciaal Kookgerei
Precisie weegschaal
Pipet

Honing Kaviaar

Features:
  • Moleculair

Kaviaar van steur? Overrated! Kaviaar van honing is het nieuwe culinaire goud.

  • 20 min.
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Speciaal Kookgerei

Directions

Share

Kaviaar van steur? Overrated! Kaviaar van honing is het nieuwe culinaire goud!

(Visited 4.603 times, 6 visits today)

Steps

1
Done

Koel de zonnebloemolie

Zet voordat je begint een hoog glas met zonnebloemolie minstens een half uur in de koelkast.

2
Done

Breng ingrediënten aan de kook

Breng in een steelpannetje de honing, het water en de agar-agar al roerend aan de kook.

3
Done

Laat de vloeistof afkoelen

Giet het mengsel in een kom of beker en laat afkoelen tot hij iets stroperig begint te worden maar nog wel vloeibaar is. Een agar agar oplossing stolt doorgaans iets onder de 40 graden.

4
Done

Maak de kaviaar in de gekoelde olie

Vul de pipetten met het honing-mengsel en druppel ze leeg in de zonnebloemolie. De druppels vormen door de afkoeling in de koude olie direct kleine (kaviaar) balletjes.

5
Done

Spoel de kaviaar af

Zeef de kaviaar uit de olie en spoel ze onder de kraan af, klaar!

6
Done

Serveer!

Serveer de kaviaar op de borden. Perfect te combineren bij een kaasplankje.

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

previous
Zalm sous vide
Rode Port Spaghetti
next
Rode port spaghetti
previous
Zalm sous vide
Rode Port Spaghetti
next
Rode port spaghetti