0 0
Homemade Sjef Ketchup

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
200 gram Tomatenpuree
200 gram Glucosestroop
200 gram Azijn
40 gram Suiker
15 gram Zout
1.4 gram Xantana
1 gram Ve-tsin
0.4 gram Kruidnagel ongeveer 4 kruidnagels
Speciaal kookgerei
Precisie weegschaal
(optioneel) Sifon

Homemade Sjef Ketchup

"Wauw, wat een bijzondere ketchup..." "Klopt, heb ik zelf gemaakt!" "Niet!" "Wel!" "Niet te geloven..."

  • 5
  • Serves 12
  • Makkelijk
             

Ingrediënten

  • Speciaal kookgerei

Kookinstructies

Delen

Wat is het ultieme hoogtepunt voor een sjef-kok? Precies. Een product uit de supermarkt zelf kunnen namaken, maar dan beter. Dit simpele ketchup-recept verslaat alle rode Heinz-flesjes met gemak, uitproberen dus!

Deze ketchup-variant heeft als basis de usual suspects zoals tomatenpuree, azijn, suiker, zout en specerijen (kruidnagel en ve-tsin). Maar daarmee heb je nog geen ketchup… Die lobbige structuur creëren we hier door er glucosestroop aan toe te voegen. Glucosestroop is een oplossing van druivensuiker in water in de verhouding 1:1. Inkoken tot stroopdikte en hoppa, klaar.

Als finishing touch voegen we in dit recept een klein beetje xantana toe. Dit zorgt ervoor dat alle ingrediënten goed gebonden blijven. En daarmee voorkom je dat het vocht zich van de vastere ingrediënten scheidt. Nooit meer dus dat waterige eerste scheutje wat iedereen kent die wel eens ketchup uit een fles schenkt…

(Visited 1.601 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Vijzel kruidnagels

Wrijf de kruidnagels in de vijzel tot poeder.

2
Klaar

Voeg ingrediënten toe

Giet alle ingrediënten, behalve de glucosestroop en de xantana, in de blender.

3
Klaar

Voeg glucosestroop toe

Giet vervolgens de glucosestroop op de andere ingrediënten, anders blijft de stroop aan het mes van je blender plakken als je gaat mixen.

4
Klaar

Blend en voeg xantana toe

Start de blender en giet terwijl de blender draait de xantana op de ketchup. Hierdoor verdeelt de xantana zich beter door het mengsel. Mix alles een minuutje goed door.

5
Klaar

Giet over in spuitfles

Giet de ketchup over in een spuitfles en klaar! Je kunt de ketchup twee weken in de koelkast bewaren.

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

vorige
Varkenshaas – sous vide
volgende
Librije’s Mayonaise
previous
Varkenshaas – sous vide
next
Librije’s Mayonaise