Ingrediënten
-
170 gram Zonnebloemolie
-
45 gram Eiwitongeveer het eiwit van 1,5 ei
-
40 gram Yoghurt
-
30 gram Rijstazijnje kunt ook prima sushi-azijn gebruiken
-
optioneel Smaakmakersbijvoorbeeld knoflook, sinaasappelschil, gembersiroop of wasabi
Kookinstructies
Een 3-sterren basissaus waarmee je perfect kunt variëren, dat is in een notendop het mayonaise-recept van restaurant de Librije. Licht, luchtig, heerlijk van smaak en bovendien ultra-eenvoudig te fabriceren. Geen excuus mogelijk dus, uitproberen die saus!
Een klassieke mayonaise bestaat uit eigeel, minimaal 70% olie, zout en een zuurtje zoals azijn of citroensap. De truc van deze Librije-‘mayonaise’ zit in het gebruik van het eiwit in plaats van het eigeel. En dat zorgt voor een verrassende frisheid! Ideaal om direct te gebruiken, of om op smaak te brengen met bijvoorbeeld knoflook, sinaasappelschil, gembersiroop of wasabi. Your call.
Stappen
1
Klaar
|
Giet ingrediënten in kom |
2
Klaar
|
Meng en voeg olie toe |
3
Klaar
|
Optioneel: voeg smaakmakers toe |
4
Klaar
|
Klaar! |