2 0
Librije’s Mayonaise

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
170 gram Zonnebloemolie
45 gram Eiwit ongeveer het eiwit van 1,5 ei
40 gram Yoghurt
30 gram Rijstazijn je kunt ook prima sushi-azijn gebruiken
optioneel Smaakmakers bijvoorbeeld knoflook, sinaasappelschil, gembersiroop of wasabi

Librije’s Mayonaise

Techniek:
  • Moleculair

Niet alles in een 3-sterren restaurant is moeilijk om zelf na te maken...:)

  • 5
  • Serves 10
  • Makkelijk
             

Ingrediënten

Kookinstructies

Delen

Een 3-sterren basissaus waarmee je perfect kunt variëren, dat is in een notendop het mayonaise-recept van restaurant de Librije. Licht, luchtig, heerlijk van smaak en bovendien ultra-eenvoudig te fabriceren. Geen excuus mogelijk dus, uitproberen die saus!

Een klassieke mayonaise bestaat uit eigeel, minimaal 70% olie, zout en een zuurtje zoals azijn of citroensap. De truc van deze Librije-‘mayonaise’ zit in het gebruik van het eiwit in plaats van het eigeel. En dat zorgt voor een verrassende frisheid! Ideaal om direct te gebruiken, of om op smaak te brengen met bijvoorbeeld knoflook, sinaasappelschil, gembersiroop of wasabi. Your call.

(Visited 5.720 times, 7 visits today)

Stappen

1
Klaar

Giet ingrediënten in kom

Giet eiwit, yoghurt en de sushi- of rijstazijn in een maatbeker of hoge kom.

2
Klaar

Meng en voeg olie toe

Meng alles met de staafmixer door elkaar en giet heel langzaam de olie erdoor. Als de olie ‘pakt’ kun je de overige olie sneller toevoegen tot alles goed door elkaar gemengd is.

3
Klaar

Optioneel: voeg smaakmakers toe

Voeg desgewenst extra smaak toe aan de ‘mayonaise’, bijvoorbeeld door wat sinaasappelschil, een teentje knoflook, wasabi of gembersiroop door de saus te mixen.

4
Klaar

Klaar!

Hoe mooi is dat, in nog geen 3 minuten heb je zo een prachtige wasabi-mayonaise, sinaasappel-mayonaise of wat je verder voor sublieme combinaties verzint op tafel staan!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

vorige
Homemade Sjef Ketchup
Spaanse Romesco
volgende
Hazelnoot Romesco
previous
Homemade Sjef Ketchup
Spaanse Romesco
next
Hazelnoot Romesco