Ingrediënten
-
120 gram Hazelnoot
-
45 gram Pistachenoot45 gram gepelde nootjes
-
110 gram Olijfolie
-
200 gram Geroosterde paprika
-
20 gram Knoflook
-
20 gram Sherry azijn
-
15 gram Peterselie
-
10 gram Paprikapoeder
-
5 gram Zout
Kookinstructies
Romesco is voor Spanjaarden wat pesto voor Italianen is. Een ultieme saus die perfect past bij een veelheid aan gerechten. Romesco ontstond in Catalonië als begeleider van vis- en lichte vleesgerechten. Volgens de overlevering werd de originele saus gemaakt van amandelen en rode pepers; onze versie gebruikt hazelnoten en geroosterde paprika. Ze geven hetzelfde heerlijke resultaat, maar dan met wat minder hitte voor onze Hollandse maagjes…
Stappen
1
Klaar
|
Mise-en-place |
2
Klaar
|
Rooster de hazelnoten |
3
Klaar
|
Rasp de kaas |
4
Klaar
|
Blend alle ingrediënten in een blender |
5
Klaar
|
Garneer met peterselie |