0 0
Hazelnoot Romesco

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
120 gram Hazelnoot
45 gram Pistachenoot 45 gram gepelde nootjes
110 gram Olijfolie
200 gram Geroosterde paprika
20 gram Knoflook
20 gram Sherry azijn
15 gram Peterselie
10 gram Paprikapoeder
5 gram Zout

Hazelnoot Romesco

De zomer in een schaaltje: Spaanse Romesco!

  • 15 min.
  • Serves 6
  • Makkelijk
             

Ingrediënten

Kookinstructies

Delen

Spaanse Romesco

Romesco is voor Spanjaarden wat pesto voor Italianen is. Een ultieme saus die perfect past bij een veelheid aan gerechten. Romesco ontstond in Catalonië als begeleider van vis- en lichte vleesgerechten. Volgens de overlevering werd de originele saus gemaakt van amandelen en rode pepers; onze versie gebruikt hazelnoten en geroosterde paprika. Ze geven hetzelfde heerlijke resultaat, maar dan met wat minder hitte voor onze Hollandse maagjes…

(Visited 739 times, 2 visits today)

Stappen

1
Klaar

Mise-en-place

Zet alles klaar zodat je in een keer deze prachtige dip kunt maken

2
Klaar

Rooster de hazelnoten

Rooster de hazelnoten in de pan. Zorg dat je de hazelnoten continu door de pan laat bewegen, zodat ze niet aanbranden.

3
Klaar

Rasp de kaas

Rasp de parmezaanse kaas zo fijn mogelijk. Wij zijn groot fan van de Microplane Zester als rasp.

4
Klaar

Blend alle ingrediënten in een blender

Doe alle ingrediënten in een blender en maak er een mooie saus van.

5
Klaar

Garneer met peterselie

Strooi nog wat verse peterselie en zwarte peper op de saus en voilá, de perfecte dip voor een stokbroodje. Ook goed te combineren met witte vis- of vleesgerecht!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

vorige
Librije’s Mayonaise
volgende
Ei van zuivel en fruit
previous
Librije’s Mayonaise
next
Ei van zuivel en fruit