0 0
Soubise gel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram Ui zoete uien zijn het lekkerste :)
120 gram Slagroom
250 gram Melk
200 gram Kippenbouillon
5 gram Gellan
5 gram Zout

Soubise gel

Features:
  • Moleculair

Een klassieker in een nieuw jasje, met hulp van een beetje magie...

  • 35
  • Serves 10
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Hoe krijg je een zoete ui op een waanzinnige manier op je bord? Simpel, door er een mooie gel van te maken! Het proces is eenvoudig en vereist de toevoeging van slechts één magisch stofje, Gellan.

‘Soubise’ is oorspronkelijk een bechamelsaus waar een puree van ui aan toegevoegd werd. In de klassieke Franse keuken een hit, maar tegelijk een dikke, zware saus. De luchtige tegenhanger maak je door de boter en bloem van de bechamel uit de saus te laten, en te vervangen voor melk en slagroom.

De gelvorming ontstaat door vier eenvoudige stappen te doorlopen, check het recept van de Bieten Gel voor een volledige uitleg van de stappen. En deze Soubise gel past perfect in een heerlijk Zalm – Bieten – Erwt – Limoen voorgerecht!

(Visited 939 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Bak uien zacht

Snij de uien in halve ringen en fruit ze met een scheut olijfolie ca. 10 minuten in de pan tot de uien zacht en transparant zijn.

2
Done

Pureer ui-mengsel

Voeg slagroom, melk en kippenbouillon toe aan de uien en laat 5 minuten zacht pruttelen. Pureer daarna de uien in het vocht.

3
Done

Weeg af

Schenk het gepureerde uien-mengsel door een zeef en weeg 500 gram saus af.

4
Done

Voeg Gellan en zout toe

Meng de Gellan met het zout en mix dit goed door de saus.

5
Done

Maak gel

Giet de saus terug in de pan en breng kort aan de kook. Giet de warme saus in een zo breed mogelijke bak (daardoor koelt het sneller af) en laat volledig afkoelen; er vormt nu een harde gel.

6
Done

Pureer gel

Schep de harde gel terug in de maatbeker en pureer met de staafmixer tot een zachte gel.

7
Done

Smakelijk!

Ready! Een heerlijk gladde uien-gel, perfect als begeleider bij vis of kalfsvlees, jammie…

Tip: giet de gel in een spuitzak, zo kun je allerlei mooie vormen op de borden spuiten.

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

Rode Port Spaghetti
previous
Rode port spaghetti
Sous vide spare ribs
next
Sous Vide Spare Ribs
Rode Port Spaghetti
previous
Rode port spaghetti
Sous vide spare ribs
next
Sous Vide Spare Ribs