0 0
Crème brûlée – sous vide

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
80 gram Eidooier(s)
50 gram Suiker
300 gram Slagroom
2 gram Zout
SPECIAAL KOOKGEREI
Sous vide apparaat
4 Weckpotjes
Gasbrander

Crème brûlée – sous vide

Techniek:
  • Sous vide

Crunch! Zo klinkt het suikerlaagje op deze perfecte ‘kan-niet-mislukken’ Crème brûlée… En hoe je die maakt? Uiteraard: sous vide!

  • 70 min.
  • Serves 4
  • Gemiddeld
             

Ingrediënten

  • SPECIAAL KOOKGEREI

Kookinstructies

Delen

Crunch! Zo klinkt het suikerlaagje op deze perfecte ‘kan-niet-mislukken’ Crème brûlée…

En hoe je die maakt? Uiteraard: sous vide!

(Visited 4.208 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Verwarm sous vide

Verwarm het sous vide bad naar 80 graden.

2
Klaar

Meng ingrediënten

Meng de eidooiers, de suiker en het zout in een hoge kom of maatbeker.

3
Klaar

Verwarm slagroom

Verwarm de slagroom tot 70 graden, gebruik een thermometer om de temperatuur te controleren. Schenk de warme slagroom nu bij het eimengsel.

LET OP: zorg dat de temperatuur niet hoger is dan 70 graden op het moment dat je het bij het eimengsel schenkt, anders stollen de eidooiers al...

4
Klaar

Zeef het mengsel

Giet het warme ei/slagroom mengsel door een fijne zeef en schenk het vervolgens in de weckpotjes.

5
Klaar

Optioneel: brand de luchtbellen weg

Voor een nog mooiere crème brûlée tik je de weckpotjes een paar keer zacht op het aanrecht; zo komen alle luchtbellen naar boven drijven. Brand met de gasbrander (heel kort!) alle luchtbellen kapot, zodat je een volledig gladde bovenkant hebt. Sluit de weckpotjes nu goed af zodat ze luchtdicht zijn.

6
Klaar
1 uur

Verwarm de weckpotjes

Zet de weckpotjes 1 uur in het sous vide bad van 80 graden.

7
Klaar

Laat afkoelen

Haal na een uur de weckpotjes uit het sous vide bad en laat helemaal afkoelen tot kamertemperatuur. Om dit proces te versnellen kun je ze natuurlijk ook even in een bak met koud (ijs)water zetten.

8
Klaar

Breng de suikerlaag aan

Strooi een egaal laagje suiker op de bovenkant van de creme, brand met de gasbrander de suikerlaag tot hij egaal lichtbruin is en laat de suikerlaag volledig afkoelen tot hij hard is (tik er heel voorzichtig met je nagel op om dit te controleren).

9
Klaar

Tik 'm kapot!

Tik met de onderkant van een lepel de suikerlaag kapot en aanvallen maar!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

Citroen Gel van Agar Agar
vorige
Citroen gel
volgende
De ultieme hamburger – sous vide!
Citroen Gel van Agar Agar
previous
Citroen gel
next
De ultieme hamburger – sous vide!