Ingrediënten
-
80 gram Eidooier(s)
-
50 gram Suiker
-
300 gram Slagroom
-
2 gram Zout
-
SPECIAAL KOOKGEREI
-
Sous vide apparaat
-
4 Weckpotjes
-
Gasbrander
Kookinstructies
Crunch! Zo klinkt het suikerlaagje op deze perfecte ‘kan-niet-mislukken’ Crème brûlée…
En hoe je die maakt? Uiteraard: sous vide!
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm sous videVerwarm het sous vide bad naar 80 graden. |
2
Klaar
|
Meng ingrediëntenMeng de eidooiers, de suiker en het zout in een hoge kom of maatbeker. |
3
Klaar
|
Verwarm slagroom |
4
Klaar
|
Zeef het mengsel |
5
Klaar
|
Optioneel: brand de luchtbellen wegVoor een nog mooiere crème brûlée tik je de weckpotjes een paar keer zacht op het aanrecht; zo komen alle luchtbellen naar boven drijven. Brand met de gasbrander (heel kort!) alle luchtbellen kapot, zodat je een volledig gladde bovenkant hebt. Sluit de weckpotjes nu goed af zodat ze luchtdicht zijn. |
6
Klaar
1 uur
|
Verwarm de weckpotjesZet de weckpotjes 1 uur in het sous vide bad van 80 graden. |
7
Klaar
|
Laat afkoelenHaal na een uur de weckpotjes uit het sous vide bad en laat helemaal afkoelen tot kamertemperatuur. Om dit proces te versnellen kun je ze natuurlijk ook even in een bak met koud (ijs)water zetten. |
8
Klaar
|
Breng de suikerlaag aanStrooi een egaal laagje suiker op de bovenkant van de creme, brand met de gasbrander de suikerlaag tot hij egaal lichtbruin is en laat de suikerlaag volledig afkoelen tot hij hard is (tik er heel voorzichtig met je nagel op om dit te controleren). |
9
Klaar
|
Tik 'm kapot! |