Ingrediënten
-
2 Citroen
-
1% Agar agar1% van hoeveelheid Citroensap
-
25% Suiker25% van de hoeveelheid citroensap
-
Speciaal kookgerei
-
Precisie weegschaalNodig om de Agar agar nauwkeurig te kunnen wegen
-
Rasp
Kookinstructies
De perfecte begeleider bij vettige gerechten, om net die spannende touch te geven. Deze citroen-blokjes zijn een gel die ontstaat door het toevoegen van Agar agar aan citroensap. Agar agar is een rode alg in poedervorm dat volgens de overlevering al eeuwen in Azië als verdikkingsmiddel wordt gebruikt. Als je interesse hebt kun je meer lezen op onze Agar agar pagina
Standaard kookgerei dat je nodig hebt:
- Rasp
- Plastic bak
- Garde
- Steelpan
- Pers
- Zeef
Zet alle ingrediënten en kookgerei klaar, en aan de slag!
Stappen
1
Klaar
|
Rasp citroenen |
2
Klaar
|
Pers de geraspte citroenen uit |
3
Klaar
|
Weeg juiste hoeveelheid Agar agar en suikerWeeg vervolgens 25% van de hoeveelheid citroensap in suiker, en weeg 1% van de hoeveelheid citroensap in Agar agar. (Dus bij 100 gram citroensap, weeg je 25 gram suiker en 1 gram Agar agar). |
4
Klaar
|
Meng het geheel en breng het aan de kook |
5
Klaar
|
Laat het afkoelen in een plastic bakGiet het vervolgens door een zeef in een plastic bak, zodat het ongeveer 2 cm. hoog in de bak staat. Laat het mengsel vervolgens een uurtje opstijven. (Heb je haast? Dan knal je het mengsel een paar minuutjes in de vriezer. Hou dan wel goed de tijd (maar vooral de gel zelf) in de gaten, anders heb je citroen-ijs en gaat de kwaliteit van de gel sterk achteruit.) |
6
Klaar
|
Snij het geheel in kleine blokjes |
7
Klaar
|
Klaar! |