Ingrediënten
-
1000 gram Rundergehakt
-
1 Ei
-
10 gram Zout
-
5 gram Peper
-
Speciaal keukengerei
-
Sous vide apparaat
-
Vacumeer apparaat
-
Vacumeer zak
Kookinstructies
Barbecue tijd! De mooiste burgers maak je natuurlijk in de sous vide; perfect medium rare, en daarna kort op de gril of in de grilpan. Beter dan dit worden burgers niet!
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm sous videVerwarm een waterbak met het sous vide apparaat tot 56 graden (of 60 graden als je de burgers iets meer 'well-done' wilt hebben). |
2
Klaar
|
Meng ingrediëntenMeng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar. Voeg naar smaak nog extra kruiden toe, zoals chilipoeder of paprikapoeder. Wij gaan zelf graag voor puur... |
3
Klaar
|
Weeg af en vorm burgersWeeg porties van 200 gram af en vorm ze tot mooie burgers, eventueel door gebruik te maken van een 'hamburgerpers'. |
4
Klaar
|
Optioneel: laat opstijvenAls je de tijd hebt kun je de hamburgers een uurtje in de koelkast laten opstijven; ze behouden dan nog beter hun vorm bij het verwarmen. |
5
Klaar
1 uur
|
Vacumeren en verwarmenStop de burgers in een vacumeerzak, vacumeer het geheel en verwarm ze in ca. 45 - 60 minuten tot 56 graden in de waterbak. |
6
Klaar
|
Optioneel: bereid andere ingrediënten voorWil je meer 'fancy' op je burger, dan is dit het moment om aan de slag te gaan... Enkele suggesties: |
7
Klaar
|
Dep hamburgers droogHaal de hamburgers uit de waterbak en dep ze helemaal droog; hoe droger ze zijn, des te beter grillen ze straks. |
8
Klaar
|
Verwarm je grillpanVerwarm je grillpan tot de damp er vanaf komt; je wilt de hamburgers alleen een lekker grill-laagje geven en zo kort mogelijk maar op de grill hebben. Hoe langer ze erop liggen, des te meer zal de binnenkant 'well-done' raken... |
9
Klaar
|
Grill de burgersDit is altijd zo'n lekker moment... grillen die burgers! Ongeveer een minuutje per kant is voldoende voor een paar mooie grillstrepen, zonder dat je de binnenkant teveel verwarmt. |
10
Klaar
|
Opbouwen |