0 0
De ultieme hamburger – sous vide!

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
1000 gram Rundergehakt
1 Ei
10 gram Zout
5 gram Peper
Speciaal keukengerei
Sous vide apparaat
Vacumeer apparaat
Vacumeer zak

De ultieme hamburger – sous vide!

Ultiem sappige hamburgers, sous vide!

Techniek:
  • Grillen
  • Sous vide
Cuisine:

Ultiem sappige hamburgers, sous vide!

  • Serves 5
  • Makkelijk
             

Ingrediënten

  • Speciaal keukengerei

Kookinstructies

Delen

Barbecue tijd! De mooiste burgers maak je natuurlijk in de sous vide; perfect medium rare, en daarna kort op de gril of in de grilpan. Beter dan dit worden burgers niet!

(Visited 10.447 times, 2 visits today)

Stappen

1
Klaar

Verwarm sous vide

Verwarm een waterbak met het sous vide apparaat tot 56 graden (of 60 graden als je de burgers iets meer 'well-done' wilt hebben).

2
Klaar

Meng ingrediënten

Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar. Voeg naar smaak nog extra kruiden toe, zoals chilipoeder of paprikapoeder. Wij gaan zelf graag voor puur...

3
Klaar

Weeg af en vorm burgers

Weeg porties van 200 gram af en vorm ze tot mooie burgers, eventueel door gebruik te maken van een 'hamburgerpers'.

4
Klaar

Optioneel: laat opstijven

Als je de tijd hebt kun je de hamburgers een uurtje in de koelkast laten opstijven; ze behouden dan nog beter hun vorm bij het verwarmen.

5
Klaar
1 uur

Vacumeren en verwarmen

Stop de burgers in een vacumeerzak, vacumeer het geheel en verwarm ze in ca. 45 - 60 minuten tot 56 graden in de waterbak.

6
Klaar

Optioneel: bereid andere ingrediënten voor

Wil je meer 'fancy' op je burger, dan is dit het moment om aan de slag te gaan... Enkele suggesties:
- langzaam gegaarde rode uiringen
- gegrilde aubergine (die grillpan heb je toch al klaarstaan!)
- ijsbergsla
- dungesneden augurkjes
- gekarameliseerde worteltjes
- zelfgemaakte ketchup
- Romanesco saus
- Librije's mayonaisse
- gegrilde hamburger-broodjes
- etc...

7
Klaar

Dep hamburgers droog

Haal de hamburgers uit de waterbak en dep ze helemaal droog; hoe droger ze zijn, des te beter grillen ze straks.

8
Klaar

Verwarm je grillpan

Verwarm je grillpan tot de damp er vanaf komt; je wilt de hamburgers alleen een lekker grill-laagje geven en zo kort mogelijk maar op de grill hebben. Hoe langer ze erop liggen, des te meer zal de binnenkant 'well-done' raken...

9
Klaar

Grill de burgers

Dit is altijd zo'n lekker moment... grillen die burgers! Ongeveer een minuutje per kant is voldoende voor een paar mooie grillstrepen, zonder dat je de binnenkant teveel verwarmt.

10
Klaar

Opbouwen

Leg je broodjes klaar op een bord of schaal en bouw je burgers mooi op. Prik er eventueel een saté-prikker in om de boel goed bij elkaar te houden en smullen maar!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

vorige
Crème brûlée – sous vide
Transparante Ravioli
volgende
Transparante ravioli
previous
Crème brûlée – sous vide
Transparante Ravioli
next
Transparante ravioli