0 0
Transparante ravioli

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
500 gram Water
3 gram Agar agar
1.3 gram Gellan
Speciaal kookgerei
Precisie weegschaal

Transparante ravioli

Techniek:
  • Moleculair

Het ideale gerecht voor mensen die niet van verrassingen houden!

  • 15 min.
  • Serves 4
  • Makkelijk
             

Ingrediënten

  • Speciaal kookgerei

Kookinstructies

Delen

Transparante Ravioli, je ziet precies wat de inhoud van het pakketje is. En bonus-voordeel: het is supersimpel en in 10 minuten klaar. Hooray!

(Visited 1.810 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Mix de ingrediënten

Mix het water, de Gellan en de Agar-agar met een garde in het steelpannetje goed door elkaar

2
Klaar

Koken en afkoelen

Breng het gemengde water al roerend aan de kook. Haal van het vuur als het water kookt en laat een paar minuten afkoelen

3
Klaar

Giet het water uit

Giet het water op een schoon werkblad. Vorm een brede en zo dun mogelijke plas water. Hoe dunner de plas, hoe subtieler straks je ravioli’s zijn

4
Klaar

Steek ravioli’s uit

Het water vormt in ca. 5 minuten een gel. Steek als het water helemaal is afgekoeld met je ‘uitsteek-ring’ een ravioli los. Verwijder de omliggende gel zodat je makkelijk bij de ravioli kunt komen en wip deze met een scherp mes een beetje omhoog, zodat je ‘m kunt vastpakken en verplaatsen.

5
Klaar

Vullen maar!

Schep nu voorzichtig de inhoud (een lekkere gemarineerde tomaat, een guitig kaasje, olijventapenade, you name it!) op je ravioli en vouw ‘m dicht.

6
Klaar

Tip!

Help je gasten een beetje door de losse ravioli’s al op een lepel te serveren waar ze de ravioli zo van in hun mondje kunnen stoppen. Wel zo aardig…

Have fun!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

vorige
De ultieme hamburger – sous vide!
volgende
Asperges – sous vide
previous
De ultieme hamburger – sous vide!
next
Asperges – sous vide