0 0
Transparante ravioli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Water
3 gram Agar agar
1.3 gram Gellan
Speciaal kookgerei
Precisie weegschaal

Transparante ravioli

Features:
  • Moleculair

Het ideale gerecht voor mensen die niet van verrassingen houden!

  • 15 min.
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Speciaal kookgerei

Directions

Share

Transparante Ravioli, je ziet precies wat de inhoud van het pakketje is. En bonus-voordeel: het is supersimpel en in 10 minuten klaar. Hooray!

(Visited 727 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Mix de ingrediënten

Mix het water, de Gellan en de Agar-agar met een garde in het steelpannetje goed door elkaar

2
Done

Koken en afkoelen

Breng het gemengde water al roerend aan de kook. Haal van het vuur als het water kookt en laat een paar minuten afkoelen

3
Done

Giet het water uit

Giet het water op een schoon werkblad. Vorm een brede en zo dun mogelijke plas water. Hoe dunner de plas, hoe subtieler straks je ravioli’s zijn

4
Done

Steek ravioli’s uit

Het water vormt in ca. 5 minuten een gel. Steek als het water helemaal is afgekoeld met je ‘uitsteek-ring’ een ravioli los. Verwijder de omliggende gel zodat je makkelijk bij de ravioli kunt komen en wip deze met een scherp mes een beetje omhoog, zodat je ‘m kunt vastpakken en verplaatsen.

5
Done

Vullen maar!

Schep nu voorzichtig de inhoud (een lekkere gemarineerde tomaat, een guitig kaasje, olijventapenade, you name it!) op je ravioli en vouw ‘m dicht.

6
Done

Tip!

Help je gasten een beetje door de losse ravioli’s al op een lepel te serveren waar ze de ravioli zo van in hun mondje kunnen stoppen. Wel zo aardig…

Have fun!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

previous
De ultieme hamburger – sous vide!
next
Asperges – sous vide
previous
De ultieme hamburger – sous vide!
next
Asperges – sous vide