0 0
Asperges – sous vide

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
1400 gram Asperge
20 gram Roomboter
Speciaal kookgerei
Sous vide apparaat
Vacumeer apparaat
Vacumeer zak

Asperges – sous vide

Techniek:
  • Sous vide

Aspergetijd! En ook het Witte Goud gaat natuurlijk in de sous vide; 100% smaakbehoud gegarandeerd, helemaal lekker dit!

  • 40
  • Serves 4
  • Makkelijk
             

Ingrediënten

  • Speciaal kookgerei

Kookinstructies

Delen

NB: buiten het witte aspergeseizoen zijn er vaak wel groene asperges verkrijgbaar. Perfect voor bij het kerstmenu. Gebruik hiervoor sous vide temperatuur van 82 graden en gaar de asperges in 12 minuut ‘al dente’. Verder kun je dit recept gewoon volgen. Enjoy! And happy cooking.

Soms is het leven zo simpel. Men neme een paar asperges, een bak warm water en een sous vide apparaat. Een ultieme combi; door het vacumeren van de asperges blijft alle smaak in de asperges zelf zitten.

Zou je de asperges (zoals oma altijd deed) lekker koken in heet water, dan verdwijnt de helft van de smaakstoffen in het kookvocht. Zonde toch?

(Visited 33.963 times, 43 visits today)

Stappen

1
Klaar

Verwarm sous vide

Verwarm een waterbak met het sous vide apparaat tot 88 graden.

2
Klaar

Schil asperges

Schil de asperges vanaf de punt naar beneden met een dunschiller.

3
Klaar

Verwijder onderkant

Snij de onderste 2 cm. van iedere asperge af.

4
Klaar

Vacumeer asperges

Stop de asperges in een vacumeer zak en voeg een paar klontjes roomboter toe. Zorg dat asperges niet over elkaar heen zitten, anders worden ze niet evenredig gaar.

Heb je geen vacumeer apparaat, dan kun je de asperges ook los in een vacumeer zak leggen. Door ze langzaam in de waterbak te laten zakken duw je automatisch de lucht uit de zak en 'trekt' de zak zichzelf ook enigszins vacuüm. Zorg er voor dat ook nu de asperges niet (teveel) over elkaar heen komen te zitten, bijvoorbeeld door de zak op de bodem van de waterbak te leggen (waarbij je opening van de zak uiteraard boven water houdt) en de asperges met een gewicht op hun plaats te houden.

5
Klaar

Verwarm asperges

Verwarm de asperges ca. 25 minuten op 88 graden. Heb je dikke asperges, laat ze dan wat langer in de waterbak liggen, tot ca. 35 - 40 minuten.

6
Klaar

Serveren maar!

Haal de asperges uit de vacumeer zak, leg ze op warme borden en serveer met een perfect gestoomd eitje, zeezout en verse peper. Smakelijk!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

Transparante Ravioli
vorige
Transparante ravioli
volgende
Varkenshaas – sous vide
Transparante Ravioli
previous
Transparante ravioli
next
Varkenshaas – sous vide