Ingrediënten
-
200 gram VruchtensapAls er maar veel smaak aan zit, want in een bel zit verder vooral veel lucht…
-
1 gram Versawhip
-
0.7 gram Xantana
-
Speciaal kookgerei
-
Precisie weegschaal
-
Aquarium luchtpomp en slang
Kookinstructies
Ook als kind zo van bellenblazen gehouden? Yep, we too… Dan is deze culinaire techniek echt het einde. Eetbare bellen die tot een kwartier lang hun vorm behouden. Woooooowww!!
Versawhip en Xantana zijn de magische ingrediënten die je nodig hebt. Versawhip is een gemodificeerd eiwit dat gewonnen wordt uit soja-bonen. Het wordt al sinds de jaren ’50 gebruikt in de voedingsindustrie om schuim mee te stabiliseren en te versterken, vaak als vervanger van eiwit of gelatine.
Xantana gom is de naam van het poeder dat geproduceerd wordt door de bacterie Xanthomonas campestris. De opname van suiker door de bacterie zorgt voor een fermentatieproces dat uiteindelijk leidt tot een vaste stof die steeds vaker als verdikkingsmiddel in voeding gebruikt wordt.
De combinatie van Versawhip (het vormen van grote luchtbellen) en de Xanthaan (het verstevigen van deze grote bellen) geeft bovenstaand bellen-effect.
Stappen
1
Klaar
|
Leg alle benodigdheden klaar |
2
Klaar
|
Mix ingrediëntenGiet het vruchtensap in een lange en slanke maatbeker, zet de staafmixer er in en begin te mixen. Voeg tijdens het mixen de poeders toe en mix alles ca .20 seconden goed door. |
3
Klaar
|
Schenk mengsel uit |
4
Klaar
|
Maak aquariumpomp klaar |
5
Klaar
|
Maak de bellen |
6
Klaar
|
Laat je kids helpen :)En dit lukt ook bij kleinere glazen met kleine kinderhandjes die al direct verliefd zijn op die zoete belletjes… |
7
Klaar
|
Optioneel: schep bellen uit glas |