0 0
Mega Fruit Bellen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram Vruchtensap Als er maar veel smaak aan zit, want in een bel zit verder vooral veel lucht…
1 gram Versawhip
0.7 gram Xantana
Speciaal kookgerei
Precisie weegschaal
Aquarium luchtpomp en slang

Mega Fruit Bellen

Features:
  • Moleculair

Een recept met een 100% 'Glimlach-garantie'...

  • 5
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Speciaal kookgerei

Directions

Share

Ook als kind zo van bellenblazen gehouden? Yep, we too… Dan is deze culinaire techniek echt het einde. Eetbare bellen die tot een kwartier lang hun vorm behouden. Woooooowww!!

Versawhip en Xantana zijn de magische ingrediënten die je nodig hebt. Versawhip is een gemodificeerd eiwit dat gewonnen wordt uit soja-bonen. Het wordt al sinds de jaren ’50 gebruikt in de voedingsindustrie om schuim mee te stabiliseren en te versterken, vaak als vervanger van eiwit of gelatine.

Xantana gom is de naam van het poeder dat geproduceerd wordt door de bacterie Xanthomonas campestris. De opname van suiker door de bacterie zorgt voor een fermentatieproces dat uiteindelijk leidt tot een vaste stof die steeds vaker als verdikkingsmiddel in voeding gebruikt wordt.

De combinatie van Versawhip (het vormen van grote luchtbellen) en de Xanthaan (het verstevigen van deze grote bellen) geeft bovenstaand bellen-effect.

(Visited 496 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Leg alle benodigdheden klaar

Leg alles wat je nodig hebt klaar. De verhouding tussen de vloeistof en de toevoegingen is in bijna ieder recept gelijk. Hou je per 100 gram vloeistof ongeveer 0.5% Versawhip en 0.35% Xantana aan dan zit je vrijwel altijd goed. Easy does it.

2
Done

Mix ingrediënten

Giet het vruchtensap in een lange en slanke maatbeker, zet de staafmixer er in en begin te mixen. Voeg tijdens het mixen de poeders toe en mix alles ca .20 seconden goed door.

3
Done

Schenk mengsel uit

Schenk het mengsel nu in een smalle kom of maatbeker. Als het maar een beperkte diameter heeft, zodat er veel wand is waartegen de bellen straks op kunnen klimmen. De hoogte maakt niet zoveel uit, als de kom of beker maar niet te breed is.

4
Done

Maak aquariumpomp klaar

Sluit vervolgens de plastic slang aan op je aquariumpomp en hang de luchtslang onderin de vloeistof.

5
Done

Maak de bellen

Trek je veiligheidsbril diep over je ogen en steek de stekker van je aquarium-pomp in het stopcontact, it’s showtime…!

6
Done

Laat je kids helpen :)

En dit lukt ook bij kleinere glazen met kleine kinderhandjes die al direct verliefd zijn op die zoete belletjes…

7
Done

Optioneel: schep bellen uit glas

Met een lepel schep je de bellen eenvoudig uit het glas op een bord (of op je dessert, taart, cake, you name it).

Ook super voor op een yoghurt-festijn!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

Sous vide aardappelpuree
previous
Sous vide Aardappelpuree op 72 graden
Warm Baileys ijs
next
Warm Baileys ‘ijs’
Sous vide aardappelpuree
previous
Sous vide Aardappelpuree op 72 graden
Warm Baileys ijs
next
Warm Baileys ‘ijs’