Ingrediënten
-
200 gram Limoensapcitroensap werkt ook prima
-
1 gram Versawhip
-
0.5 gram Xantana
-
een paar honderd gram Droogijsiedere groothandel zoals een Hanos of Sligro gebruikt het zelf in het vriesvak. Kijk de chef Vrieskist van zo’n zaak eens lief aan en je krijgt gegarandeerd wat plakjes droogijs mee :)
-
Speciaal kookgerei
-
Precisie weegschaal
Kookinstructies
Een schijfje limoen bij de zalm? Saai! Knal eens druïde-stijl een kom rokende limoenbellen op tafel als begeleider van je visje, 100% succesgarantie!
Warning! Werken met droogijs is subliem, maar vergt je volle aandacht. Dit goedje is -80 graden, wat bij aanraking dezelfde vervelende ervaring geeft als dat je een hete pan vastpakt.
Schenk je droogijs in een cocktail of op een vloeistof om er instant ijs van te maken, zorg dan voordat je begint met eten/drinken dat al het droogijs is verdampt. Je slokdarm zal je dankbaar zijn…
Stappen
1
Klaar
|
Weeg sap af en kleur het |
2
Klaar
|
Mix magie door limoensap |
3
Klaar
|
Bereid droogijs voorSla het droogijs met een hard voorwerp in kleine brokken (of draai het kort in een keukenmachine kapot) en leg het in de kom/bak/schaal waarin je de bellen gaat serveren. Let op: de bellen gaan door de reactie met het droogijs over de rand van de kom lopen. Dat geeft een gaaf effect, maar handig om de kom dan op een grotere schaal te hebben staan. Anders heb je na afloop een groene tafel, ook leuk. |
4
Klaar
|
Giet limoensap op |
5
Klaar
|
Schep bellen op |
6
Klaar
|
Optioneel: maak kleinere porties |