0 0
Limoen Rookbellen

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
200 gram Limoensap citroensap werkt ook prima
1 gram Versawhip
0.5 gram Xantana
een paar honderd gram Droogijs iedere groothandel zoals een Hanos of Sligro gebruikt het zelf in het vriesvak. Kijk de chef Vrieskist van zo’n zaak eens lief aan en je krijgt gegarandeerd wat plakjes droogijs mee :)
Speciaal kookgerei
Precisie weegschaal

Limoen Rookbellen

Techniek:
  • Moleculair

De meest spectaculaire begeleider voor ieder visgerecht, een heerlijk magisch zuurtje!

  • 10 minuten
  • Serves 10
  • Makkelijk
             

Ingrediënten

  • Speciaal kookgerei

Kookinstructies

Delen

Een schijfje limoen bij de zalm? Saai! Knal eens druïde-stijl een kom rokende limoenbellen op tafel als begeleider van je visje, 100% succesgarantie!

Warning! Werken met droogijs is subliem, maar vergt je volle aandacht. Dit goedje is -80 graden, wat bij aanraking dezelfde vervelende ervaring geeft als dat je een hete pan vastpakt.

Schenk je droogijs in een cocktail of op een vloeistof om er instant ijs van te maken, zorg dan voordat je begint met eten/drinken dat al het droogijs is verdampt. Je slokdarm zal je dankbaar zijn…

(Visited 3.561 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Weeg sap af en kleur het

Weeg 200 gram limoensap (of welke andere vloeistof je ook wilt gebruiken!) af en voeg er een paar druppels groene kleurstof aan toe.

2
Klaar

Mix magie door limoensap

Weeg 1.1 gram Versawhip en 0.5 gram Xantana af en mix dat goed door het limoensap.

3
Klaar

Bereid droogijs voor

Sla het droogijs met een hard voorwerp in kleine brokken (of draai het kort in een keukenmachine kapot) en leg het in de kom/bak/schaal waarin je de bellen gaat serveren.

Let op: de bellen gaan door de reactie met het droogijs over de rand van de kom lopen. Dat geeft een gaaf effect, maar handig om de kom dan op een grotere schaal te hebben staan. Anders heb je na afloop een groene tafel, ook leuk.

4
Klaar

Giet limoensap op

Giet het limoenmengsel nu in één teug op het droogijs en stand back!

5
Klaar

Schep bellen op

Voor een heerlijke limoen-kick bij je gerecht kun je nu rustig met een lepel de bellen op een bord scheppen, over je zalmfilet heen drapperen of bovenop je cocktail schenken. Ze behouden enkele minuten hun vorm, easy cooking dus.

6
Klaar

Optioneel: maak kleinere porties

Voor individuele porties gooi je wat droogijs-blokken in een hoog glas en schenk je daar het limoensap op, geeft hetzelfde stoere effect!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

Warm Baileys ijs
vorige
Warm Baileys ‘ijs’
Olie Poeder
volgende
Olie Poeder
Warm Baileys ijs
previous
Warm Baileys ‘ijs’
Olie Poeder
next
Olie Poeder