• Home
  • Kids
  • Dessert – Broodje ‘Hamburger’
1 1
Dessert – Broodje ‘Hamburger’

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
400 gram Slagroom
125 gram Melk Wij gebruiken volle melk. Met halfvolle melk lukt het je ook :)
2 Eidooier(s)
9 gram Agar agar
1 blaadje Gelatine
170 gram Chocolade Wij gebruiken in dit recept pure chocolade. Kies vooral wat je lekker lijkt.
200 gram Mangosap
20 gram Suiker
20 blaadjes Munt
5 Aardbei(en)
20 stuks Macaron

Dessert – Broodje ‘Hamburger’

Techniek:
  • Moleculair

"Wie wil er nog een kopje koffie met een broodje hamburger?" Verras je gasten met dit prachtige moleculaire dessert, een zoete snack op niveau!

  • 5 uur
  • Serves 20
  • Gemiddeld
             

Ingrediënten

Kookinstructies

Delen

“Wie wil er nog een kopje koffie met een broodje hamburger?” Hoe leuk is het als je jouw gasten na een heerlijk diner deze vraag kunt stellen…! Dit broodje hamburger maak je eenvoudig van een romige chocolace-ganache, een mango-gelei, Agar Agar, een knapperige macaron en wat aardbei en munt. That’s it.

De handelingen zelf zijn niet moeilijk, je hebt alleen een paar uurtjes geduld nodig om de ganache te laten opstijven. Maar geloof ons, het zijn de verbaasde blikken van je gasten meer dan waard :).

 

Inspiratie: Foodxperience

(Visited 2.790 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Wegen

Weeg 200 gram mangosap, 20 gram suiker en 2 gram Agar Agar af en meng goed door elkaar in een steelpannetje. Week 1 blaadje gelatine gedurende ca. 5 minuten in koud water.

2
Klaar

Verwarmen

Breng het mangomengsel al roerende aan de kook. Haal als het mengsel kookt de pan van het vuur en roer er van het vuur af de geweekte gelatine door.

3
Klaar

Gelei vormen

Giet de gelei uit op een plaat zodat de gelei ca. 1 á 2 mm. dik is. Laat het geheel in ongeveer 1 uur helemaal afkoelen. Mochten er luchtbelletjes op de gelei vormen, dan kun je deze met een gasbrander kort wegbranden.

4
Klaar

Wegen

Giet 400 gram slagroom, 125 gram (volle) melk, twee eidooiers en 7 gram Agar Agar in een pannetje. Weeg 170 gram (pure) chocolade af en zet apart.

5
Klaar

Verwarmen

Verwarm het roommengsel tot 80 graden. Haal de pan van het vuur en roer er de chocolade doorheen tot alles één massa vormt.

6
Klaar

Afkoelen

Giet het chocolademengsel in een spuitzak en laat deze ca. 4 uur (een hele nacht werkt ook prima) in de koelkast afkoelen.

7
Klaar

Gartinuur

Snij dunne plakjes van de aardbei en pluk voor iedere 'hamburger' die je gaat maken één muntblaadje af. Haal de vulling uit de macarons, snij de mango-gelei in plakjes van 4 bij 4 cm. en leg alles gereed om de 'hamburgers' op te maken.

8
Klaar

Bouwen maar!

Spuit een laagje chocolade op de onderkant van een macaron, leg hier een plakje mango-gelei op en bouw de hamburger verder op met een plakje aardbei en een blaadje munt. Leg er tenslotte de bovenkant van de macaron op en je 'hamburger' is klaar!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

vorige
Homemade Glühwein
volgende
Dessert – Patatje ‘Oorlog’
previous
Homemade Glühwein
next
Dessert – Patatje ‘Oorlog’