Ingrediënten
-
50 gr Angostura bitterHaal je gewoon bij je lokale slijter
-
375 gr VermouthPak bv Martini rosso
-
750 gr Rode wijnEen krachtige mooie rode wijn. Niet bezuinigen op de basis van je glühwein!
-
Kruiden
-
1 gr Kruidnagel
-
1 gr Kardemom
-
8 gr Kaneel
-
3 gr Nootmuskaatin stukjes
-
5 gr Steranijs
-
2 stokjes Vanille
-
50 gr Basterdsuikerbruine basterdsuiker
-
Citrus
-
1 Citroenschil
-
1 Sinaasappelschil
Kookinstructies
Ook de lekkerste Glühwein (of mulled wine, vin chaud, vino caliente, gløgg, grzane wino, … ) die maak je natuurlijk zelf. Super Easy dit gerecht. Maar gegarandeerd succes door een briljante mix van kruiden en dranken.
Een warme combinatie van stevige kruiden, een bittertje met een zoet en fris citrus karakter maakt dit een ideaal recept voor de wintermaanden. Drink het met je vrienden of familie op straat of huppel ermee door de sneeuw met Wham! op de achtergrond. Wat jij wil. Lekker is ‘ie zeker. En maak wat extra’s, want je gasten willen gegarandeerd ‘nog een glaasje…’
Inspiratie: chefsteps.
Stappen
1
Klaar
|
Verzamel al je ingredientenIk sluit niet uit dat je hier nog wellicht het langst mee bezig bent. Tip: ga naar de slijter voor de Angostura bitter. En tip 2: vanille is heel vaak uitverkocht rond de kerstdagen, dus zorg dat je wat in huis hebt! De kruiden zelf kan je vrijwel allemaal vinden in het kruidenrekje van de gemiddelde supermarkt of toko. |
2
Klaar
|
Prepareer de kruidenDe meeste kruiden kun je zo gebruiken. Een paar kruiden vragen wat extra TLC:
|
3
Klaar
|
Schil de citrusvruchten |
4
Klaar
|
Doe alles in de pan |
5
Klaar
2 uur
|
Met deksel zachtjes koken |
6
Klaar
|
Serveer en geniet! |