0 0
Homemade Glühwein

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
50 gr Angostura bitter Haal je gewoon bij je lokale slijter
375 gr Vermouth Pak bv Martini rosso
750 gr Rode wijn Een krachtige mooie rode wijn. Niet bezuinigen op de basis van je glühwein!
Kruiden
1 gr Kruidnagel
1 gr Kardemom
8 gr Kaneel
3 gr Nootmuskaat in stukjes
5 gr Steranijs
2 stokjes Vanille
50 gr Basterdsuiker bruine basterdsuiker
Citrus
1 Citroenschil
1 Sinaasappelschil

Homemade Glühwein

Heerlijke kruidige glühwein, met de juiste ingrediënten in een handomdraai. Happy holidays!

  • Serves 4
  • Makkelijk
             

Ingrediënten

  • Kruiden

  • Citrus

Kookinstructies

Delen

Ook de lekkerste Glühwein (of mulled wine, vin chaud, vino caliente, gløgg, grzane wino, … ) die maak je natuurlijk zelf. Super Easy dit gerecht. Maar gegarandeerd succes door een briljante mix van kruiden en dranken.
Een warme combinatie van stevige kruiden, een bittertje met een zoet en fris citrus karakter maakt dit een ideaal recept voor de wintermaanden. Drink het met je vrienden of familie op straat of huppel ermee door de sneeuw met Wham! op de achtergrond. Wat jij wil. Lekker is ‘ie zeker. En maak wat extra’s, want je gasten willen gegarandeerd ‘nog een glaasje…’

Inspiratie: chefsteps.

(Visited 1.442 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Verzamel al je ingredienten

Ik sluit niet uit dat je hier nog wellicht het langst mee bezig bent. Tip: ga naar de slijter voor de Angostura bitter. En tip 2: vanille is heel vaak uitverkocht rond de kerstdagen, dus zorg dat je wat in huis hebt! De kruiden zelf kan je vrijwel allemaal vinden in het kruidenrekje van de gemiddelde supermarkt of toko.

2
Klaar

Prepareer de kruiden

De meeste kruiden kun je zo gebruiken. Een paar kruiden vragen wat extra TLC:

  • 'kneus' de Kardemom door er met een koksmes op te drukken totdat ze 'kraken' en scheuren hebben.
  • Haal het merg uit de vanillie (zie foto's of video) door de vanille in de lengte in te snijden (niet helemaal door!) en met de achterkant van je mes het merg er uit te halen.
  • De nootmuskaat breek je in een paar stukken met je koksmes.
3
Klaar

Schil de citrusvruchten

Tja, wat moet je er over zeggen. Schil ze. Het hoeft niet heel dun te zijn.

4
Klaar

Doe alles in de pan

De titel dekt wel aardig de lading: doe alle ingrediënten in de pan: eerst de drank, dan de kruiden. Even kort roeren en en breng het aan de kook

5
Klaar
2 uur

Met deksel zachtjes koken

2 uur zachtjes koken

6
Klaar

Serveer en geniet!

Serveer het in een hoog wijnglas met schijfjes sinaasappel of citroen, of in een mooie kerst-markt-mok voor buiten. Of neem gewoon heel de pan mee naar je familie of de jaarlijkse oliebollenloop. In alle gevallen: geniet !

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

vorige
Zelfgemaakte frikandellen
volgende
Dessert – Broodje ‘Hamburger’
previous
Zelfgemaakte frikandellen
next
Dessert – Broodje ‘Hamburger’