Ingrediënten
-
450 gram Doperwtgewoon uit het vriesvak
-
75 gram Roomboter
-
10 gram Limoensap
-
1 handje vol Munt
-
Olijfolieeen flinke scheut goede olie
Kookinstructies
Erwten, munt, limoensap. That’s it. Sommige zaken in het leven moet je niet gecompliceerder maken dan nodig. Zeker niet zo’n perfecte begeleider van bijvoorbeeld een ‘sous vide’ zalm, man man man wat een ultieme combinatie!
Erwten bevatten naast eiwitten veel zetmeel. Door de erwten te pureren komt het zetmeel vrij, waardoor een gladde puree ontstaat. Tjop daar wat verse munt en limoensap bij en je hebt een heerlijk zoet, groen en tasty bijgerecht, dat ook nog eens supereenvoudig is om klaar te maken.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm erwten |
2
Klaar
|
Muntblaadjes |
3
Klaar
|
Giet erwten af |
4
Klaar
|
Voeg ingrediënten toe |
5
Klaar
|
Pureer |
6
Klaar
|
Maak puree af |
7
Klaar
|
Smakelijk! |