0 0
Een perfect ‘gekookt’ eitje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Ei koop eieren van het formaat 'Large' (L)

Een perfect ‘gekookt’ eitje

Eigenschappen:

Voor eens en voor altijd de juiste ei-kook-techniek. Easy!

  • 8 minuten
  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Zondag ochtend, het ideale moment voor een heerlijk zachtgekookt eitje. Maar hoe zorg je er nou voor dat je stressvrij een perfect eitje op tafel zet, iedere keer weer? Simpel, een eitje kook je niet, die stoom je.

Deze kook-hack is prachtig in zijn eenvoud, waarbij de beloning een voorspelbaar subliem eitje is. De techniek is simpel en kost nog minder gas of stroom ook, doordat je vrijwel geen water hoeft te verwarmen.

(Visited 1.221 times, 2 visits today)

Steps

1
Done

Kook water

Breng een dun laagje water in een pan aan de kook, maximaal 1 centimeter. Kies een pan waar je een deksel op kunt zetten.

2
Done

Voeg eieren toe

Leg de eieren van formaat 'Large' (L) voorzichtig op de bodem van de pan.

3
Done

Sluit pan

Doe de deksel op de pan zodat de stoom ‘binnen’ blijft.

4
Done
7 minuten

Start timer

Start een timer, zodat je precies kunt zien hoe lang de eieren in de pan liggen. Kies wat voor type eitje je wilt:

- 6 minuten voor een ei met vloeibare dooier
- 7 minuten voor (volgens ons) het perfecte ei
- 8 minuten voor een vrijwel gestolde dooier

5
Done

Check water

Check af en toe even of de pan niet droogkookt. Voeg in dat geval een klein beetje water toe zodat er weer stoom ontstaat.

LET OP: sluit de pan zo snel mogelijk weer af, zodat je zo min mogelijk stoom verliest!

6
Done

Laat ei schrikken

Laat je eitje een minuut onder stromend koud water ‘schrikken’ zodat de schil goed loskomt.

7
Done

Smakelijk!

Tikje fleur de sel en verse peper erop, smakelijk!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

Zelfgemaakte Vlaamse Frieten
previous
Easy Frieten
Traditionele Hollandse Kibbeling
next
Classic: Hollandse Kibbeling
Zelfgemaakte Vlaamse Frieten
previous
Easy Frieten
Traditionele Hollandse Kibbeling
next
Classic: Hollandse Kibbeling