Ingrediënten
-
1 Eikoop eieren van het formaat 'Large' (L)
Kookinstructies
Zondag ochtend, het ideale moment voor een heerlijk zachtgekookt eitje. Maar hoe zorg je er nou voor dat je stressvrij een perfect eitje op tafel zet, iedere keer weer? Simpel, een eitje kook je niet, die stoom je.
Deze kook-hack is prachtig in zijn eenvoud, waarbij de beloning een voorspelbaar subliem eitje is. De techniek is simpel en kost nog minder gas of stroom ook, doordat je vrijwel geen water hoeft te verwarmen.
Stappen
1
Klaar
|
Kook waterBreng een dun laagje water in een pan aan de kook, maximaal 1 centimeter. Kies een pan waar je een deksel op kunt zetten. |
2
Klaar
|
Voeg eieren toeLeg de eieren van formaat 'Large' (L) voorzichtig op de bodem van de pan. |
3
Klaar
|
Sluit panDoe de deksel op de pan zodat de stoom ‘binnen’ blijft. |
4
Klaar
7 minuten
|
Start timerStart een timer, zodat je precies kunt zien hoe lang de eieren in de pan liggen. Kies wat voor type eitje je wilt: - 6 minuten voor een ei met vloeibare dooier |
5
Klaar
|
Check waterCheck af en toe even of de pan niet droogkookt. Voeg in dat geval een klein beetje water toe zodat er weer stoom ontstaat. LET OP: sluit de pan zo snel mogelijk weer af, zodat je zo min mogelijk stoom verliest! |
6
Klaar
|
Laat ei schrikkenLaat je eitje een minuut onder stromend koud water ‘schrikken’ zodat de schil goed loskomt. |
7
Klaar
|
Smakelijk!Tikje fleur de sel en verse peper erop, smakelijk! |