0 0
Easy Frieten

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
1 kilo Aardappel kies een bloemige, kruimige soort
ca. twee liter Zonnebloemolie

Easy Frieten

Deze friet-bak-techniek scheelt je een hoop tijd en gedoe, handig!

  • 15 minuten
  • Serves 5
  • Makkelijk
             

Ingrediënten

Kookinstructies

Delen

Zelfgemaakte friet ingewikkeld? No way! Sjef’s hack-service laat je zien hoe je in een paar minuten Oma’s nostalgische ambachtelijke dikke frieten op tafel zet. Crunch!

(Visited 2.978 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Kies en spoel aardappelen

Kies (kruimige) aardappelen van groot formaat, die zoveel mogelijk ook hetzelfde formaat hebben. Op die manier krijg je allemaal mooie, lange en dikke frieten.

Spoel de aardappels schoon.

2
Klaar

Snij frieten

Snij de aardappels, zonder ze te schillen (!), in gelijke frieten. Handige stappen daarin zijn:

- snij de aardappel in de breedte horizontaal door in het midden
- snij iedere helft in gelijke 'plakken' (veelal heb je ongeveer drie 'plakken' per aardappel-helft)
- leg de drie plakken op elkaar en snij nu in de lengte gelijke frieten

3
Klaar

Spoel frieten

Doe de frieten in een bak water zodat ze niet verkleuren en spoel ze goed schoon

4
Klaar

Droog frieten en leg in pan

Dep de frieten droog met een theedoek en leg ze in een pan met dikke bodem.

LET OP: doe niet teveel frieten tegelijk in de pan, dan duurt het bakken zeer lang. Vuistregel is ongeveer frieten tot 1/3 van de pan.

5
Klaar

Voeg olie toe

Voeg ca. 2 liter olie toe. Je kunt kiezen voor een reukloze olie zoals arachideolie, maar zonnebloemolie werkt ook prima.

Extra vierge olijfolie is minder geschikt voor frituren. Op deze temperatuur kunnen schadelijke stoffen, zoals PAK's, ontstaan. Hoe vaker of langer extra vierge olijfolie wordt verhit, hoe meer PAK's worden gevormd. De gewone olijfolie is zuiverder en daardoor beter geschikt voor frituren mocht je met olijfolie willen werken.

6
Klaar

Bak de frieten

Zet het vuur onder de pan aan op de hoogste stand en roer de frieten af en toe goed om.

7
Klaar

Let op de kleur

Laat de frieten simpelweg bakken tot ze mooi bruin zijn. Blijf af en toe roeren tot ze helemaal klaar zijn.

8
Klaar

Schep friet uit

Als de frieten klaar zijn leg je ze op keukenpapier om uit te lekken.

9
Klaar

Smakelijk!

Bestrooi de frieten met lekker zeezout en serveer met een (natuurlijk zelfgemaakte) mayonaise, enjoy!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

Suiker Decoraties
vorige
Suiker Decoraties
Perfect gekookt ei
volgende
Een perfect ‘gekookt’ eitje
Suiker Decoraties
previous
Suiker Decoraties
Perfect gekookt ei
next
Een perfect ‘gekookt’ eitje