1 0
Ultieme Quiche Lorraine

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

1 x Recept Basisdeeg voor Quiche
1 x Recept Basis Quiche-vulling
180 gram Prei
160 gram Spek
130 gram Gruyère
bosje Tijm
Speciaal kookgerei
Thermometer Om de kerntemperatuur te meten

Ultieme Quiche Lorraine

  • Gemiddeld
             

Ingrediënten

  • Speciaal kookgerei

Kookinstructies

Delen

Iedereen is wel bekend met de ‘quiche’ – een hartige open taart, meestal gemaakt met een bloem-bodem met water en boter. De basis vulling bestaat vaak uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room, aangevuld met groente, vlees of vis. De meest bekende quiche is de Quiche Lorraine, waarbij spek het hoofdingrediënt is.

In dit recept hebben we de lekkerste samenstelling van basis deeg, basis vulling en Lorraine vulling. Dit is het enige recept dat je hoeft te onthouden als je ooit een quiche wil maken. Met hulp van dit recept en de basisdeeg en -vulling kun je eindeloos variëren.

(Visited 4.897 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Maak het deeg voor de quiche

Een dag vóór het maken van de quiche alvast het deeg voorbereiden (stap 1 t/m 4). Volg het recept. Het blindbakken (stap 5) kan in de ochtend van de 'afronding'.

2
Klaar

Maak de basis quiche-vulliing

Volg het recept en bewaar in de koelkast.

3
Klaar

Was en snij de prei. Rasp de kaas. Pluk de Tijm

Zorg dat alles in kleine stukjes is (mooie preiringen, kleine spekjes, tijm-blaadjes zonder takken, grof geraspte kaas).

4
Klaar
10 min.

Prei, spek en tijm zachtjes fruiten

Op laag vuur de prei, spekjes en tijm zachtjes 10 minuten fruiten.

5
Klaar

Doe de ingrediënten bij elkaar

Neem de quiche bodem (die door middel van Blind-bakken al knapperig is), en vul die met de prei, spek en tijm.
Doe vervolgens de geraspte Gruyère er over.
Giet de quiche-vulling er voorzicht overheen.

6
Klaar

Bakken op 165 graden

Bak de quiche in de oven op 165 graden totdat de kerntemperatuur op 78 graden is. Afhankelijk van de hoogte van de springvorm (en de vulling) kan dat 60 tot 90 minuten duren. Door minder vulling te doen in de quiche zal dit minder lang duren.

That's it. Deze quiche is heerlijk bij een buffet of als bijgerecht. Wij vinden 'm zo lekker dat we deze soms alleen als hoofdgerecht nemen. Eet smakelijk en happy cooking!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

vorige
Basis Quiche-vulling
Limoen Schuim Sojalecithine
volgende
Limoen Schuim
previous
Basis Quiche-vulling
Limoen Schuim Sojalecithine
next
Limoen Schuim