Ingrediënten
-
1 x Recept Basisdeeg voor Quiche
-
1 x Recept Basis Quiche-vulling
-
180 gram Prei
-
160 gram Spek
-
130 gram Gruyère
-
bosje Tijm
-
Speciaal kookgerei
-
ThermometerOm de kerntemperatuur te meten
Kookinstructies
Iedereen is wel bekend met de ‘quiche’ – een hartige open taart, meestal gemaakt met een bloem-bodem met water en boter. De basis vulling bestaat vaak uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room, aangevuld met groente, vlees of vis. De meest bekende quiche is de Quiche Lorraine, waarbij spek het hoofdingrediënt is.
In dit recept hebben we de lekkerste samenstelling van basis deeg, basis vulling en Lorraine vulling. Dit is het enige recept dat je hoeft te onthouden als je ooit een quiche wil maken. Met hulp van dit recept en de basisdeeg en -vulling kun je eindeloos variëren.
Stappen
1
Klaar
|
Maak het deeg voor de quicheEen dag vóór het maken van de quiche alvast het deeg voorbereiden (stap 1 t/m 4). Volg het recept. Het blindbakken (stap 5) kan in de ochtend van de 'afronding'. |
2
Klaar
|
Maak de basis quiche-vulliingVolg het recept en bewaar in de koelkast. |
3
Klaar
|
Was en snij de prei. Rasp de kaas. Pluk de TijmZorg dat alles in kleine stukjes is (mooie preiringen, kleine spekjes, tijm-blaadjes zonder takken, grof geraspte kaas). |
4
Klaar
10 min.
|
Prei, spek en tijm zachtjes fruiten |
5
Klaar
|
Doe de ingrediënten bij elkaarNeem de quiche bodem (die door middel van Blind-bakken al knapperig is), en vul die met de prei, spek en tijm. |
6
Klaar
|
Bakken op 165 gradenBak de quiche in de oven op 165 graden totdat de kerntemperatuur op 78 graden is. Afhankelijk van de hoogte van de springvorm (en de vulling) kan dat 60 tot 90 minuten duren. Door minder vulling te doen in de quiche zal dit minder lang duren. That's it. Deze quiche is heerlijk bij een buffet of als bijgerecht. Wij vinden 'm zo lekker dat we deze soms alleen als hoofdgerecht nemen. Eet smakelijk en happy cooking! |