Bewaren van Sjef poeders
Zaterdagavond, wil je net lekker aan de slag met het nieuwe recept met een prachtige kookpoeder, open je het potje en zie je een grote bruine massa in plaats van het witte poeder dat je had verwacht… Hoewel erg teleurstellend is het gelukkig wel te verklaren. Hieronder een korte toelichting.
De poeders die wij gebruiken bij Sjef dienen koel en droog bewaard te worden. Een voorbeeld is Lecithine poeder: na een tijdje boven de 24 graden of na langdurig in zonlicht te hebben gestaan trekt de olie uit het poeder. Als dat vervolgens weer afkoelt, wordt dat een harde bruine massa die er niet heel aantrekkelijk uitziet. Maar ook als je de deksel er niet goed opdoet en er (teveel) zuurstof bij komt wordt het een kleverige inhoud die je ook niet meer kunt gebruiken waarvoor het bedoeld is: mooie recepten maken zoals Limoen schuim.
Kortom, lees goed op de verpakking hoe je de poeders het beste kunt bewaren.
Enkele algemene tips:
- Bewaar de poeders in een koele, droge en donkere plek
- Mocht je geen droge, donkere, koele voorraadkast hebben –> zet het gewoon in de koelkast.
- Draai de deksel er altijd goed op zodat er geen (onnodig) zuurstof en vocht bij komt.
- Als je het niet te vaak gebruikt, kies dan liever voor een potje met een beperkte hoeveelheid (dit is overigens precies de reden waarom wij onze poeders in kleine hoeveelheden verkopen)
Happy cooking!