Site pictogram Sjef – ultieme recepten voor de hobbykok | sous vide | moleculair koken |

Kabeljauw – sous vide

Dat vis en sous vide een match made in heaven is bleek wel uit de vele enthousiaste reacties die we kregen op onze Zalm Sous Vide. Maar je kunt ook vele andere mooie stukken vissen perfect garen met hulp van sous vide koken. Het aardige is dat je eindeloos kunt variëren met de kruiden en olie die gedurende het garingsproces in de vis trekken en zorgen voor een heerlijke smaak sensatie. Vandaag gaan we aan de slag met Kabeljauw – ook gebruikt in onze Classic Kibbeling. Als je kabeljauw met huid hebt, kun je die na het sous vide bad kort bakken in hete olie. In dit recept hebben we de kabeljauw zonder huid en gebruiken we hem zo.

De kruidencombinatie in dit gerecht is een mooie verzameling van kruidnagel, kerriepoeder, salieblad, zout en peper. Voel je vrij om hiermee te experimenteren of variëren.

Happy cooking!

Mobiele versie afsluiten