Site pictogram Sjef – ultieme recepten voor de hobbykok | sous vide | moleculair koken |

Biet-balsamico bollen

Wow! Een kunstwerk om op te eten. Bovendien een prachtige combinatie van smaken. Zoet-zuur met wat geschaafde kaas. Zelf kiezen wij voor blauwe kaas, maar geitenkaas combineert ook briljant. De dieprode kleur maakt het uitermate geschikt als amuse bij een kerstdiner. Of Pasen. Of zomer. Eigenlijk kan dit altijd wel. Serveer deze amuse om indruk te maken bij vrienden, familie, of gewoon thuis. Omdat het kan.

De magie van de bollen komt door twee stofjes, calciumlactaat gluconaat en sodium alginaat. Samen creeëren ze een dun gel-laagje rond een vloeistof als ze met elkaar in aanraking komen, oftewel: sferificatie. De binnenkant van de vloeistof blijft vloeibaar en daar voegen we wat Xantana aan toe om de vloeistof iets steviger te maken. Hierdoor kun je langer genieten en verspreiden de smaken wat rustiger in de mond.

Probeer het zelf en geniet!

Mobiele versie afsluiten