Site pictogram Sjef – ultieme recepten voor de hobbykok | sous vide | moleculair koken |

Bewaren van Sjef poeders

Zaterdagavond, wil je net lekker aan de slag met het nieuwe recept met een prachtige kookpoeder, open je het potje en zie je een grote bruine massa in plaats van het witte poeder dat je had verwacht…  Hoewel erg teleurstellend is het gelukkig wel te verklaren. Hieronder een korte toelichting.

De poeders die wij gebruiken bij Sjef dienen koel en droog bewaard te worden. Een voorbeeld is Lecithine poeder: na een tijdje boven de 24 graden of na langdurig in zonlicht te hebben gestaan trekt de olie uit het poeder. Als dat vervolgens weer afkoelt, wordt dat een harde bruine massa die er niet heel aantrekkelijk uitziet. Maar ook als je de deksel er niet goed opdoet en er (teveel) zuurstof bij komt wordt het een kleverige inhoud die je ook niet meer kunt gebruiken waarvoor het bedoeld is: mooie recepten maken zoals Limoen schuim.

Kortom, lees goed op de verpakking hoe je de poeders het beste kunt bewaren.

Enkele algemene tips:

 

Happy cooking!

Mobiele versie afsluiten