Site pictogram Sjef – ultieme recepten voor de hobbykok | sous vide | moleculair koken |

Basis vissaus maken – super simpel fermenteren

Ook Sjef is aan de slag met fermenteren. Via onze vrienden van de Librije kwamen we op dit uiterst eenvoudige ‘recept’ om zelf vissaus te maken. Vis, zout en vervolgens maaaaanden wachten. Vissaus in veel Aziatische gerechten een onmisbaar ingrediënt. Vissaus heeft een hele sterk naar visgeur maar – net als bijvoorbeeld trasi – een briljante smaakversterker in gerechten en staat bekend als typisch umami. Gebruik vissaus in sauzen, curry’s, dressings, Aziatische gerechten, etc. Je kunt het ook voor 1 euro bij een willekeurige toko halen, maar dan niet half zo lekker en waarom makkelijk doen als je het ook zélf kunt doen!

Hou wel rekening met wat kritiek van je familie, want dit is er een in de categorie dat het na week 1 er niet zo heel aantrekkelijk meer uit ziet…

 

Happy cooking!

Mobiele versie afsluiten