Site pictogram Sjef – ultieme recepten voor de hobbykok | sous vide | moleculair koken |

De Perfecte Steak – sous vide

Perfecte Steak Sous Vide

Iedere man (en vast ook iedere vrouw) bakt graag biefstuk. Toch? En iedere man (en ook hier vast iedere vrouw) kent de stress die dat met zich meebrengt. Te koud, te rauw, te bloederig of gewoon hard als leer. Alle smaakjes heb je vast wel eens op je bord gehad..

Maar dit is wat je wilt. Een perfect rosé gebakken biefstuk van 57 graden. En dat iedere keer weer, zonder ook maar een druppel angstzweet te gutsen. We laten je zien hoe je dat voor elkaar krijgt.

Sous vide
Deze perfecte steak maak je met de ‘sous vide’ techniek. Hierbij gaar je de biefstuk in een plastic zak in een waterbak; het water houd je exact warm op de eindtemperatuur van je biefstuk, in dit voorbeeld 57 graden. Als de biefstuk volledig gaar is alleen nog even kort in de pan voor dat lekkere bruine schroeilaagje. De voordelen?

En het goede nieuws, je hebt er niet eens fancy sous vide apparatuur voor nodig! Hoewel het wel makkelijker is met zo’n sous vide apparaat, krijg je met een grote pan, een diepvrieszak en een eenvoudige vleesthermometer ook een mooie biefstuk.

Mobiele versie afsluiten