Site pictogram Sjef – ultieme recepten voor de hobbykok | sous vide | moleculair koken |

Mega Fruit Bellen

Mega Fruit Bellen

Ook als kind zo van bellenblazen gehouden? Yep, we too… Dan is deze culinaire techniek echt het einde. Eetbare bellen die tot een kwartier lang hun vorm behouden. Woooooowww!!

Versawhip en Xantana zijn de magische ingrediënten die je nodig hebt. Versawhip is een gemodificeerd eiwit dat gewonnen wordt uit soja-bonen. Het wordt al sinds de jaren ’50 gebruikt in de voedingsindustrie om schuim mee te stabiliseren en te versterken, vaak als vervanger van eiwit of gelatine.

Xantana gom is de naam van het poeder dat geproduceerd wordt door de bacterie Xanthomonas campestris. De opname van suiker door de bacterie zorgt voor een fermentatieproces dat uiteindelijk leidt tot een vaste stof die steeds vaker als verdikkingsmiddel in voeding gebruikt wordt.

De combinatie van Versawhip (het vormen van grote luchtbellen) en de Xanthaan (het verstevigen van deze grote bellen) geeft bovenstaand bellen-effect.

Mobiele versie afsluiten