Site pictogram Sjef – ultieme recepten voor de hobbykok | sous vide | moleculair koken |

Classic: Hollandse Kibbeling

Traditionele Hollandse Kibbeling

Kijk die handjes eens gaan… Klassieke Hollandse kibbeling gaat er bij iedereen in. Met of zonder saus. En veel is er niet voor nodig. Een mooi stukje kabeljauw, wat kruiderij en een beslagje. Dat even frituren en hoppa, een bak krokante vissen op je tafel. Jammie…

En tuurlijk; oorspronkelijk werd alle kibbeling van kabeljauw(wangetjes) gemaakt. Maar door de stijgende prijzen van kabeljauw vind je tegenwoordig ook ‘kibbeling’ van vele andere soorten witvis. De kibbeling-purist draait zich om in het graf; de meeste andere stervelingen zal het ‘kibbeling’ wezen wat er in de kibbeling zit. Zolang het maar lekker is.

In dit recept serveren we dan ook naast de traditionele kibbeling van kabeljauw een heerlijke kibbeling van scholfilet. Works just fine…

Mobiele versie afsluiten